Gradonačelnik Bakić : Subotica zablistala novogodišnjim sjajem

Novogodišnjim sjajem zablistao je grad na severu Srbije-Subotica. Postavljene su:

svetleće fontane,

saonica uz Deda Mraza,

svetlećih labudova,

srca,

lampiona,

lančanica,

pahulja,

valjaka u boji zastave Srbije,

3D paketića,

raskošne novogodišnje jelke pred ukrašenim stubovima Narodnog pozorišta Subotica.

Sve je to upotpuno novogodišnju dekoraciju i grad učinila magičnim. U duhu  praznične čarolije najviše uživaju najmlađi ali radost koju mame razni  ukrasi sa svih strana grada nesumnjivo prija svima.

Prema rečima gradonačelnika Stevana Bakića Subotica božićno-novogodišnje praznike dočekuje svetlija nego ikad.

„Potrudili smo se da nabavkom nove dekoracije što lepše ukrasimo subotičke trgove, šetališta i ulice  kako bi naš grad zablistao novogodišnjim sjajem.  Ulepšani su i  kružni tokovi. Tako su 3D slova dobili kružni tokovi ‘Jug’ i ‘Kelebija’, a valjci u bojama zastave postavljeni su duž značajnijih saobraćajnica u gradu, poput Palićkog, Beogradskog i Senćanskog puta, i na  Aleji Maršala Tita”, kaže Stevan Bakić.

Novogodišnjom dekoracijom ukrašeni su i Trg republike, Trg slobode, Trg Sinagoge, Trg Jakaba i Komora, Trg žrtava fašizma i Franjevački trg, Korzo, ulice Matije Gupca, Štrosmajerova, Dimitrija Tucovića, Aleja Maršala Tita, Petefi Šandora, Rudić ulica, Đure Đakovića, Maksima Gorkog, Petra Drapšina, Cara Dušana,  i šetalište u naselju Prozivka.

U subotičku prazničnu idilu uklopile su se i novogodišnjim dekoracijama ukrašene drvene kućice tradicionalnog zimskog božićno-novogodišnjeg vašara koji već dve sedmice gostima Subotice i njenim građanima nudi sve ono što podrazumevaju predstojeći praznici.