Aktuelno

Gradonačelnik Bakić : Subotica zablistala novogodišnjim sjajem

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Novogodišnjim sjajem zablistao je grad na severu Srbije-Subotica. Postavljene su:

svetleće fontane,

saonica uz Deda Mraza,

svetlećih labudova,

srca,

lampiona,

lančanica,

pahulja,

valjaka u boji zastave Srbije,

3D paketića,

raskošne novogodišnje jelke pred ukrašenim stubovima Narodnog pozorišta Subotica.

Sve je to upotpuno novogodišnju dekoraciju i grad učinila magičnim. U duhu  praznične čarolije najviše uživaju najmlađi ali radost koju mame razni  ukrasi sa svih strana grada nesumnjivo prija svima.

Prema rečima gradonačelnika Stevana Bakića Subotica božićno-novogodišnje praznike dočekuje svetlija nego ikad.

„Potrudili smo se da nabavkom nove dekoracije što lepše ukrasimo subotičke trgove, šetališta i ulice  kako bi naš grad zablistao novogodišnjim sjajem.  Ulepšani su i  kružni tokovi. Tako su 3D slova dobili kružni tokovi ‘Jug’ i ‘Kelebija’, a valjci u bojama zastave postavljeni su duž značajnijih saobraćajnica u gradu, poput Palićkog, Beogradskog i Senćanskog puta, i na  Aleji Maršala Tita”, kaže Stevan Bakić.

Novogodišnjom dekoracijom ukrašeni su i Trg republike, Trg slobode, Trg Sinagoge, Trg Jakaba i Komora, Trg žrtava fašizma i Franjevački trg, Korzo, ulice Matije Gupca, Štrosmajerova, Dimitrija Tucovića, Aleja Maršala Tita, Petefi Šandora, Rudić ulica, Đure Đakovića, Maksima Gorkog, Petra Drapšina, Cara Dušana,  i šetalište u naselju Prozivka.

U subotičku prazničnu idilu uklopile su se i novogodišnjim dekoracijama ukrašene drvene kućice tradicionalnog zimskog božićno-novogodišnjeg vašara koji već dve sedmice gostima Subotice i njenim građanima nudi sve ono što podrazumevaju predstojeći praznici.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %