Vojvođanke u sportu

Anđela Vitman niže medalje

0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

Pančevka Anđela Vitman oduvek je želela da se bavi  badminton. Sa svega 16 godina osvojila je već zavidne rezultate. Mlada srpska sportistkinja je  osvojila zlato na svom prvom seniorskom takmičenju u paru s Mihajlom Tomićem.

Mladi srpski reprezentativci Anđela Vitman (16) iz Pančeva i Mihajlo Tomić (18) iz Beograda, osvojili su titulu mešovitim parovima na turniru Svetskog seniorskog kupa, Cyprus International 2021. Turnir se održavao od 14.do 17.oktobra u Nikoziji. Srpski reprezentativci su takmičari BK Beograd.

Na Kipru iskovana je nova medalja Svetskog kupa i to najsjajnija. Glavne role ovoga puta pripale su osamnaestogodišnjem Mihajlu Tomiću i šesnaestogodišnoj Anđeli Vitman, koji su do najvišeg postolja stigli u mešovitim parovima.

“Veoma sam srećna zbog našeg uspeha s obzirom na to da nam je ovo prva titula u seniorskoj konkurenciji. Do nje smo došli bez izgubljenog seta. Na ovom turniru sam dosta naučila i uvidela na kojim sve aspektima treba da unapredimo igru. Tako da možemo da ostvarimo još bolje seniorske rezultate. Ostaje žal za propuštenom šansom u ženskim parovima sa Sarom Lončar. Tu smo izgubile od Ukrajinki koje su kasnije došle do finalne faze takmičenja”, izjavila je Anđela Vitman.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta i Olimpijski komitet Srbije obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri su doprineli učešću srpskog tima na turniru na Kipru.

Tekst je nastao u okviru projekta “Vojvođanke u sportu“,  koji je realizovan uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje.Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Udruženje građana „Malin“ i redakcija portala “Ecofeminizam”.Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje. 

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %