Aktuelno

Konkursi za žensko preduzetništvo i manifestacije

0 0
Read Time:2 Minute, 1 Second

Raspisani konkursi za žensko preduzetništvo i manifestacije.Nakon usvojenog rebalanska budžeta u septembru tekuće godine, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam objavio je nove javne konkurse iz oblasti privrede i turizma u ukupnom iznosu od 70 miliona dinara.

Pokrajinski sekretarijat ovim konkursom dodeljuje subvencije u cilju povećanja konkurentnosti, odnosno ukupnog razvoja preduzetništva i turističkih delatnosti u AP Vojvodini. Sami konkursi predstavljaju osnov za dobijanje de minimis državne pomoći.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević kaže da je, u odnosu na prethodnu godinu, budžet Pokrajinskog sekretarijata za privredu uvećan za čak 100 odsto. U skladu sa tim stekli su se uslovi za raspisivanje novih konkursa.

Konkurs za žensko preduzetništvo važan

,,Ovo su za nas veoma važni konkursi. Statistički podaci pokazuju da još nismo dostigli 50 odsto udela žena u vlasničkoj strukturi privrednih društava. Oko 30 odsto u pogledu republičkog proseka , manje što se tiče pokrajinskog proseka. Zbog toga je veoma važna podrška preduzetnicama. U odabiru kandidatkinja ćemo voditi računa i o tome koliko žena zapošljavaju. Maksimalan iznos po subvenciji je 400 hiljada dinara, a iznosi su podeljeni po namenama“, rekao je Ivanišević.

Sekretarijat će konkursom za žensko preduzetništvo plasirati ukupno 20 miliona dinara i to po principu refundacije. Sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova za nabavku mašina ili opreme, računarske opreme, softvera ili usluga u 2021. godini.  

Pravo učešća na konkursu imaju privredna društva  i preduzetnice  sa sedištem ili registrovanom poslovnom jedinicom na teritoriji AP Vojvodine. Upisani u registar Agencije za privredne registre, najkasnije do 30. decembra 2019. godine, odnosno da imaju imaju aktivan status i da su razvrstani na mikro ili mala pravna lica.

Konkurs za manifestacije koje su održane ili koje se održavaju

Sekretar Ivanišević se nadovezao i na konkurs u oblasti turizma, namenjen manifestacijama, rekavši da su sredstva Sekretarijata za organizovanje ili za učešće na manifestaciji u ukupnom iznosu od 50 miliona dinara, namenjena za manifestacije koje se održavaju ili su, pak, održane u periodu od 2. novembra 2020. do 1. novembra 2021. godine. Pravo učešća  imaju udruženja građana i druge neprofitne institucije upisane u registar APR-a koje svojim programima afirmišu vojvođansku turističku ponudu kroz turističko-privredne manifestacije.    

Sva neophodna dokumentacija se nalazi na veb sajtu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i na mobilnoj aplikaciji Sekretarijata u rubrici ,,Javni pozivi“.

Konkurs za žensko preduzetništvo je otvoren do 30. septembra, a za manifestacije do 1. oktobra 2021. godine.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %