Žensko lice sporta

Nora Bognar prvakinja u sportskom penjanju

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Nora Bognar, je mlada takmičarka koja osvaja medalje i kupove u sportskom penjanju. Osvojila je prvo mesto na Državnom prvenstvu Mađarske u sportskom penjanju u disciplini bolder održanom 18.09.2021. u Vacu. Članica je Sportsko penjačke sekcije “Spartak” Subotica. Sportistkinja kaže da se sportsko penjanje sastoji od penjanja na prirodnoj i veštačkoj steni. Ova mlada sportistkinja ističe da razlika između ova dva penjanja je što je prirodno starije, a veštačko služi isklučivo za treninge.

Subotica, kao što svi znaju nema planine pa je zato malo teže trenirati ovaj sport. Međutim uz posvećenost, želju i upornost ništa nije nemoguće.Nora Bognar prisećala se svojih početaka i rekla je da ju je otac uveo u ovaj sport.

„Kad se penjem imam malo straha, i onda se adrenalin izlije u krv. Ja tada govorim sebi kako moram još malo da se napnem i jako je dobro kada se popnem gore“, rekla je Nora Bognar.

Velika podrška su joj porodica i prijatelji.

“Ovaj sport mogu da treniraju svi. Od male dece pa do starijih, jer je dobar za motoriku i zdravlje, kaže Nora BOgnar.

Inače, subotički klub jedan od najuspešnijih u Srbiji  u sportskom penjanju.

Projekat se realizuje uz podršku Grada Subotice.

 Tekst je  nastao  u okviru projekta “Žensko lice sporta“,  koji je realizovan uz podršku grada Subotice. Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Udruženje građana „Malin“ i redakcija portala “Ecofeminizam”.Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove grada Subotice.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %