Nora Bognar, je mlada takmičarka koja osvaja medalje i kupove u sportskom penjanju. Osvojila je prvo mesto na Državnom prvenstvu Mađarske u sportskom penjanju u disciplini bolder održanom 18.09.2021. u Vacu. Članica je Sportsko penjačke sekcije “Spartak” Subotica. Sportistkinja kaže da se sportsko penjanje sastoji od penjanja na prirodnoj i veštačkoj steni. Ova mlada sportistkinja ističe da razlika između ova dva penjanja je što je prirodno starije, a veštačko služi isklučivo za treninge.

Subotica, kao što svi znaju nema planine pa je zato malo teže trenirati ovaj sport. Međutim uz posvećenost, želju i upornost ništa nije nemoguće.Nora Bognar prisećala se svojih početaka i rekla je da ju je otac uveo u ovaj sport.

„Kad se penjem imam malo straha, i onda se adrenalin izlije u krv. Ja tada govorim sebi kako moram još malo da se napnem i jako je dobro kada se popnem gore“, rekla je Nora Bognar.

Velika podrška su joj porodica i prijatelji.

“Ovaj sport mogu da treniraju svi. Od male dece pa do starijih, jer je dobar za motoriku i zdravlje, kaže Nora BOgnar.

Inače, subotički klub jedan od najuspešnijih u Srbiji  u sportskom penjanju.

Projekat se realizuje uz podršku Grada Subotice.

 Tekst je  nastao  u okviru projekta “Žensko lice sporta“,  koji je realizovan uz podršku grada Subotice. Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Udruženje građana „Malin“ i redakcija portala “Ecofeminizam”.Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove grada Subotice.

By Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.