Žensko lice sporta

Nina Šabić dva puta najbolja sportistkinja Subotice

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Mlada Subotičanka Nina Šabić još sa šest godina znala je šta je njen san. Da bude uspešna gimnastičarka poput Nađe Komaneči. Svoj san će sigurno ostvariti jer već sada sa svojih 15 godina odlična je učenica, petostruka državna šampionka, dok  se ne zna broj medalja i pehara. Nina Šabić kaže da je već sa šest godina znala šta želi i da ima puno odricanja, ali na putu ka ostvarenju sna i nije mnogo.

“Uvek sam bila sitnija od drugih devojčica i kada sam videla Nađu Komaneči znala sam da želim da budem kao ona. Ujutro ustanem idem u školu, učim i idem na trening. Nekada se trenira i dva puta dnevno.trenutno pohađam Srednju medicinsku školu, smer za fizioterapeuta. Mene gimnastika ispunja i mnogo sam naučila na ovom sportu”, kaže naša sagovornica.

Nina Šabić dalje objašnjava da joj nije teško ni kada zima ili kiša da ustane i ode na trening. To je nešto što je birala i želela. Ova mlada sportistkinja može da bude primer mnogima kako da ostvare svoj san. Do sada je dva puta proglašena za najbolju sportistkinju Subotice.

Projekat se realizuje uz podršku Grada Subotice.

Tekst je  nastao  u okviru projekta “Žensko lice sporta“,  koji je realizovan uz podršku grada Subotice. Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Udruženje građana „Malin“ i redakcija portala “Ecofeminizam”.Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove grada Subotice.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %