Aktuelno

Sportski dani Ekonomskog fakulteta

0 0
Read Time:2 Minute, 30 Second

Počeli su sportski dani Ekonomskog fakulteta u Subotici, koje je otvorio je gradonačelnik Stevan Bakić. Manifestacija okuplja oko 250 bivših i sadašnjih studenata fakulteta. Studenti će se takmičiti u odbojci, košarci, basketu, rukometu i fudbalu. Prisutnima na otvaranju ove trodnevne manifestacije obratili su se i pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Dane Basta, i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević.

Gradonačelnik Bakić je rekao da je Ekonomski fakultet tokom proteklih 60 godina postao jedan od simbola ovog grada. Svaki Subotičanin ponosan je na tradiciju i ugled ove visokoškolske ustanove. Deo te tradicije postao je i sportski dan koji povezuje studente na najbolji način, jača timski i takmičarski duh i podstiče zdrave stilove života i zajedništvo.

„Studentsko iskustvo čine biblioteke, čitaonice i amfiteatri ali i kulturni, sportski i zabavni sadržaji koje Subotica pruža na najkvalitetniji način. Danas smo okupljeni oko sporta, na terenima koji su do pre tri godine bili potpuno zapušteni i neupotrebljivi. Ovi tereni danas predstavljaju kapacitete u skladu sa svim sportskim standardima“, istakao je Bakić.

To su rezultati politike koju Grad Subotica vodi od 2016. godine, naglasio je Bakić. Najboljom saradnjom između republičke, pokrajinske i gradske vlasti unapređuje sve ono što čini kvalitetan studentski život.

Tako se realizuju i veliki kapitalni projekti, poput najsavremenijeg studentskog odmarališta čiji završetak očekujemo sledeće godine. Odmaralište će sada već domaćin studentima subotičkog Ekonomskog fakulteta sa odeljenja u Novom Sadu i Bujanovcu. Studentski standard i studentski sport imaće uvek punu podršku Grada Subotice. Želim vam uspešan sportski dan, svim ekipama takmičarsku sreću i pre svega lepo i nezaboravno druženje na našem lepom Paliću“, rekao je gradonačelnik Stevan Bakić.

Basta: Sport i učenje su potrebni mladima

Dane Basta je naveo da je jedan od prioriteta Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu podrška omladinskoj politici, podrška mladim i talentovanim ljudima koji imaju veliki potencijal da budu još ambiciozniji i da svojim energijama, novim idejama pomognu našem društvu da napreduje iz dana u dan.

„Pored učenja, svakom mladom čoveku potrebno je i bavljenje sportom. Sport kao sastavni deo života čini da se bolje osećamo. Da smo zadovoljniji i da kroz sport jačamo samopouzdanje, samodisciplinu, odgovornost i toleranciju. Događaji poput sportskih dana treba  da budu kruna sportskog akademskog života. Mogućnost za druženje, razmenu iskustava, uživanje  i  fer takmičenje“, istakao je pokrajinski sekretar Dane Basta.

Nenad Ivanišević je kazao da ima jednu želju, a to je da studenti nakon završetka Ekonomskog fakulteta ostanu u Subotici jer je to, kako je rekao, budućnost i privrede i turizma.

„Uživajte i u Subotici, obiđite ceo grad, nemojte samo da budete na Paliću. Subotica je turistički biser koji ima stvari koje niko u Srbiji nema. To su Subotička sinagoga, Gradska kuća, na kraju krajeva i Ekonomski fakultet ima sedište u Subotici, a ne u Novom Sadu, to moram da vas podsetim. U svakom slučaju, Subotica jeste važan centar“, naglasio je pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević, poželevši studentima  mnogo sreće, malo povreda i mnogo ljubavi.

Organizatori manifestacije su Studentski parlament Ekonomskog fakulteta u Subotici i Organizacija studenata Ekonomskog fakulteta.

izvor: subotica.rs

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %