Ekologija

Čistiji vazduh kroz projekte

0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Potpisani ugovori za čistiji vazduh. Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je ugovore sa 31 lokalnom samoupravom. Resorno ministarstvo će dodeliti 130 miliona dinara za projekte pošumljavanja, kao i zamenu dotrajalih kotlarnica i ložišta u domaćinstvima kotlovima na ekološki prihvatljivije energente.

Vujović je predstavnicima gradova i opština čestitala na brzoj i efikasnoj pripremi dobrih projekata.

“ Želim svima da vam čestitam na uspešno pripremljenim projektima. I mi smo, sa naše strane, požurili sa sprovođenjem konkursa. Potpisali smo ugovore i u što kraćem roku  prebacićemo sredstva i da što pre počnete da radite. Volela bih da uskoro obiđem vaše lokalne samouprave da vidimo zajedno kako napreduju radovi”,  rekla je ministarka Vujović.

Potpisani ugovori za čistiji vazduh sa lokalnim samoupravama.

Ona je pozvala sve gradove i opštine da prate konkurse koje objavljuje ministarstvo. Pozvala ih je da se prijavljuju i koriste mogućnost da poprave kvalitet vazduha uz podršku države.

“Sve vas pozivam da pripremite i za učešće na svim budućim konkursima koje ćemo raspisivati. U narednom periodu planiramo da raspišemo konkurs za sufinansiranje eko parkova”, poručila je Vujović.

Potpisani prvi ugovori od ukupno 72, za koje je Ministarstvo kroz tri konkursa opredelilo ukupno 400 miliona dinara.

Projekti za pošumljavanje i poboljšanje kvaliteta vazduha.

Ministarstvo zaštite životne sredine raspisalo je početkom godine tri konkursa kojima je cilj unapređenje kvaliteta vazduha. Prema konačnim rang listama, na konkursu za pošumljavanje opredeljen je ukupan iznos od 100 miliona dinara za 38 lokalnih samouprava. Za zamenu kotlarnica u domaćinstvima u 10 lokalnih samouprava opredeljeno je 100 miliona dinara. Po konkursu za zamenu kotlarnica, opredeljeno je 200 miliona dinara za projekte u 24 grada i opštine.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %