Ekologija

„Snažno zeleno“-naziv je Program podrške za zelene ideje

0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

„Snažno zeleno”, Programa podrške neformalnim grupama, koji se realizuje u okviru projekta „Zeleni inkubator“. Biće to prilika za neformalne grupe iz Srbije da realizuju svoje ideje i projekte u delo. Program će da pomogne neformalnim grupama, da se aktiviraju u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja lokalnih zajednica.

Svi zanteresovani mogu da prepuste mašti na volju i konkurišu: sa kampanjama, javnim manifestacijama, radionicama. Ulične akcije, marketinške aktivnosti, kreiranje akcionih planova i projekata, pravnu zaštitu, kao i izgradnja ili obnova zelenih infrastruktura manje površine.

Snažno zeleno za zeleno i kreativno

“Slobodni ste da budete kreativni sve dok plan vaše grupe unapređuje stanje životne sredine u lokalnoj zajednici. Prijave možete slati, a konkurs je otvoren do utroška sredstava u fondu. Podržaćemo najmanje 20 neformalnih grupa, a odabir projekata vršiće evaluaciona komisija četiri puta godišnje”, navodi se na sajtu Mladi istraživači Srbije.

Detaljnije informacije o uslovima učešća i samom konkursu , pronaći ćete na stranici programa „Snažno zeleno“, ovde.

Takođe, pozivu namenjenom organizacijama civilnog društva možete pristupiti ovde.

Snažno zeleno-program podrške za organizacije civilnog društva.

„Snažno zeleno“  deo je  projekta „Zeleni inkubator – razvoj kompetentnog civilnog društva za podršku implementaciji pravnih tekovina EU o životnoj sredini.” Projekat, Mladi istraživači Srbije sprovode do 2022. godine u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom i Inženjerima zaštite životne sredine.

Neformalne grupe čine najmanje pet osoba, koje nisu registrovana organizacija, ali imaju zajednički cilj i zvaničnog predstavnika ili predstavnicu grupe.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %