Ekologija

Upoznajte lica klimatskih promena na konferenciji EkoKon

0 0
Read Time:1 Minute, 53 Second

Udruženje Ekogeneza, u saradnji sa udruženjem Dete – zaštitnik planete, ove godine po prvi put organizuje konferenciju EkoKon uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, a tema koja će je obeležiti su klimatske promene.

Samoj konferenciji „EkoKon – Sva lica klimatskih promena”, koja će biti održana 25. novembra, prethodili su konkursi (akademski, literarni, likovni i foto-konkurs), koji su bili prilika za sve one kojima su klimatske promene važna tema da svoj stav o njoj izraze na različite načine. Izabrani radovi će na dan konferencije biti dostupni svima, u vidu zbornika koji će biti objavljen, dok u pobedničkim radovima već možete da uživate na sajtu EkoKon-a.

„Veoma smo srećni što su nam učesnici pokazali da se o klimatskim promenama i te kako razmišlja u našoj zemlji, bez obzira na starosnu dob, stepen obrazovanja i sferu interesovanja. Zahvaljujući njima, uverili smo se da su klimatske promene problem svih nas i da se samo zajedničkim delovanjem možemo prilagoditi i suočiti sa njima”, udruženje Ekogeneza.

U sredu, 25. novembra, zaokružićemo ovaj divan put koji smo prešli zajedno i dan posvetiti razgovoru o klimatskim promenama iz raznih aspekata. Gledaoci i učesnici će imati priliku da čuju predavanje profesora Vladimira Đurđevića na temu klimatskih promena, a zatim i da učestvuju u dve panel diskusije. Kako klimatske promene izgledaju iz ugla struke, a kako iz ugla civilnog sektora, biće dve osnovne polazne tačke za sagledavanje i upoznavanje svih lica ovog, danas svima poznatog, fenomena. Virtuelno ćemo dodeliti sertifikate i nagrade učesnicima konkursa, a imaćete priliku i da čujete prezentacije studenata čiji su se naučni radovi istakli među ostalima.

Na likovni konkurs stigli su radovi iz svih delova Srbije, od Pirota do Vrdnika i od Bora do Šapca. Ako neko ima dilemu da li najmlađi znaju da imamo problem sa ubrzavanjem klimatskih promena, predlažemo da pogleda radove u našem Zborniku. Deca žele da uče i ne čekajući da porastu žele da budu deo rešenja. Mi želimo da u saradnji sa drugim organizacijama i institucijama pomognemo da ova tema uđe na velika vrata u planove i programe vaspitno-obrazovnog rada u Srbiji od najranijeg uzrasta. EkoKon je naš prvi korak ka tom cilju”, udruženje Dete – zaštitnik planete.

Konferencija će biti održana onlajn, na Zoom platformi i Fejsbuk stranici udruženja Ekogeneza. Za više informacija pratite sajt EkoKon.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %