Feminizam

Salon ženskih vina

0 0
Read Time:1 Minute, 41 Second

U petak 18.septembra održaće se :Salon ženskih vina od  14.00 do 22.00 časa u Event centar Promenada, Beton hala, Beograd.

Izvesno, broj žena u vinskom biznisu nije mali. Ipak, realnost je takva da mnoge od njih u javnosti često ostaju nedovoljno vidljive, a njihov doprinos neprepoznat. Razlozi za to nekada počivaju na prirodi posla, a nekada na drugim faktorima.

“Upravo zbog toga, odlučile smo da žene u vinskom biznisu učinimo vidljivijim i to tako što ćemo organizovati Salon ženskih vina te javnosti prezentovati makar neke od njih.  Deleći viziju o organizaciji događaja koji bi akcenat stavio na žene u svetu vina, ujedinile smo se i osnovale udruženje Nedelja ženskih vina kao pravno lice koje će biti nosilac celog posla:  dr Tatjana Mrkić, somelije – mr Mirjana Maksimović, predsednica udruženja Žene i Vino – Jasmina Stefanović, autorka emisije Lady of Wine – Dragana Todorović, menadžer, koautor emisije Lady of Wine. Kada je reč o vinogradarstvu i vinarstvu u Srbiji (a i u svetu), žene su manje vidljive široj javnosti, iako često igraju jednu od ključnih uloga u ovom poslu. Zbog toga je Salon ženskih vina posvećen svim ženama koje učestvuju u stvaranju nektara Bogova u bilo kojoj fazi njegovog životnog ciklusa: od stvaranja novih sorti vinove loze, sadnog materijala, nege u vinogradu, preko proizvodnje, marketinga, plasmana, vinskog turizma”, kaže mr Mirjana Maksimović, predsednica udruženja Žene i Vino i dodaje:

“Sve ono što jedna boca vina prođe u procesu od ideje do stola konzumenta. Želja nam je da pažnju usmerimo na svaku od njih i pokažemo koliko su važne, svaka u svom segmentu vinskog biznisa. Isto tako, nije zanemarljiva ni činjenica da žene postaju sve značajnija ciljna grupa kada je finalna potrošnja u pitanju. Istraživanja ukazuju na to da je sve više marketing kampanja usmereno upravo ka ženama, dok neke vinarije posebno vode računa o tzv. ženskom ukusu kada određuju stil svojih vina”.

Cena ulaznice je 500 din, dok će se čaše uzimati uz depozit od 200 din. Kada posetilac vrati čašu, vraća se i depozit.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %