Ekologija

Online učimo o prirodi

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Zavod za zaštitu prirode kako bi nastavio saradnju sa školama i pomogli nastavnicima i učiteljima koji su pokazali veliku kreativnost i spremnost da kvalitetno organizuju nastavu na daljinu, Zavod za zaštitu prirode Srbije stavlja na raspolaganje nastavnicima saznanja i informacije o prirodi Srbije, koje su uobličene u formi filmova i video prezentacija za realizaciju tema iz predmeta: biologija, geografija, svet oko nas i čuvari prirode.

Više od osamdeset prezentacija grupisano je u četiri celine: Geodiverzitet i geonasleđe, Zaštićena područja Srbije (nacionalni parkovi, parkovi prirode, specijalni rezervati prirode, spomenici prirode, predeli izuzetnih odlika i dr.), Zaštita biodiverziteta i ekosistema i Zaštita prirode, klimatske promene, obnovljivi izvori energije, koje se mogu preuzeti preko linka http://www.zzps.rs/wp/skole/ u odeljku programi za nastavnike. Na ovom linku dostupni su i video zapisi o prirodnim dobrima.

Preko 10 filmova o prirodi, biodiverzitetu i geodiverzitetu Srbije može se preuzeti i na http://www.zzps.rs/wp/video/.

Zavod za zaštitu prirode Srbije posebno mesto u svom radu posvećuje realizaciji obrazovnih programa i akcija za učenike i nastavnike, budući da upoznajući i otkrivajući bogatstvo, značaj i vrednosti naše prirodne baštine, obrazujemo generacije koje su edukovane da rade, ponašaju se i žive u skladu sa očuvanjem prirode kroz mudro i racionalno korišćenje resursa.

 

izvor: zzps

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %