Ekologija

Međunarodni dan starih stvari

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Danas se širom sveta obeležava Međunarodni dan starih stvari. Na ovaj dan 2.marta treba da se bace stare stvari, igračke na tavanu, figure koje samo sakupljaju prašinu i stvari koje godinama  ne koristimo, a ali ih iz nekog razloga čuvamo.

Ostavimo ih u nekom čošku….

Obično se kaže da što je vino starije sve je bolje, tako i nameštaj- antikviteti, zatim,  umetnička dela, grnčariju, nakit, automobile, nekretnine,igračke, odeća koje postaju “vintidž”, kolekcioni i ljubitelji starina će izdvojiti popriličnu sumu novca.

Ovaj dan možete proslaviti tako što ćete staru odeću, igračke i druge stvari pokloniti onome kome treba. Odneti u Crveni krst, ili jednostavno od starih stvari napraviti nove. Malo iskrojite, prepravite i dobite sasvim nešto novo.

Ono što uvek treba da znate, je da ono što danas kupite jednog dana će biti staro.

Danas, na Međunarodni dan starih stvari istražite svoje ormare, podrume, tavane…Možda pronađete neke stare novčanice ili kovanice, poštanske markice koje su vremenom dobile na ceni.

Čuvamo stvari koje nas sećaju na detinjstvo, neke lepe ili ružne događaje, bude u nama nostalgiju.

I za kraj, ja bih preporučila da pustite mašti na volju i ispoljite svoju kreativnost i od nega starog napravite novo, koje će za par godina biti vitidž. Imate na društvenim mrežama mnogo saveta i zanimljivih ideja kako da od nečeg starog napravite novo i inovativno.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %