Ekologija

Sve više disajnih problema u Brazilu zbog požara u Amazonu

0 0
Read Time:54 Second

Dugotrajan dim od požara u amazonskoj prašumi navodno je doveo do povećanja disajnih problema u Brazilu, naročito kod dece i starijih osoba, prenosi Zelena Srbija.

Medicinska sestra Elane Dias iz Porto Velja, glavnog grada brazilske savezne države Rondonija, rekla je juče da su deca najviše pogodjena i da imaju disajnih problema, dok je s petogodišnjim sinom Eduardom čekala pregled u bolnici.

izvor: Zelene Srbije

Broj ljudi kojima je pomoć ukazana zbog respiratornih problema naglo je povećan prethodnih dana u lokalnoj bolnici Deca Kozme i Damjana.

Pedijatar i pomoćnik direktora te bolnice Danijel Pires rekao je za lokalni list da „suvo vreme i dim stvaraju mnoge probleme kod dece, kao što su upala pluća, kašalj i lučenje sekreta“.

On je kazao da je broj takvih slučajeva više nego udvostručen od početka avgusta.

Strahovanja zbog uticaja dima na zdravlje sve su veća sa širenjem požara. Od početka godine u Brazilu je zabeleženo 77.000 požara, od kojih je polovina izbila u oblasti Amazona, a većina u poslednjih mesec dana.

 

izvor: Zelena Srbija

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %