Ekologija

Vrati prirodi – Pridruži se i posadi drvo

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Delegacija Evropske unije u Srbiji, EU info mreža, EXIT fondacija i Omladinska prestonica Evrope Novi Sad (OPENS)organizuju akciju sadnje drveća na nekoliko lokacija u Vojvodini tokom jeseni. Akcija će narednih dana biti promovisana na EXIT festivalu i u tome će moći da učestvuju svi posetioci te muzičke manifestacije.

Na OPENS State of EXIT zoni, posetioci mogu koracima da pomognu u oslikavanju krošnje drveta na platnu i tako se prijave za akciju sadnje drveća. Učesnici stiču mogućnost da osvoje karte za EXIT 2020. Platno sa oslikanim drvetom će nakon festivala biti postavljeno u Novom Sadu i drugim gradovima i imaće za cilj da poziva građane da se prijave na akciju sadnje drveća.

Prve zelene korake načinili su šef za informacije, komunikaciju i medije Delegacije Evropske unije u Srbiji Pol Anri Prese i Valentina Antić iz organizacije OPENS.

Evropska unija je svetski lider u zaštiti životne sredine. Pomozi da Srbija načini zeleni korak ka tim standardima i da zadrži svoju prirodnu lepotu. Pridruži nam se, posadi drvo“, kaže Prese.

Prilog možete pogledati ovde.

OPENS State of EXIT zona nalazi se kod tunela na Petrovaradinskoj tvrđavi, preko puta Regae bine. Svi zainteresovani za sadnju drveća mogu da se prijave na linku https://www.exitfondacija.org/treezone.

 

izvor: EU info mreža

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %