Energetika

tema: Budućnost gradova, industrije i energetike

0 0
Read Time:1 Minute, 41 Second

Tema ovogodišnje Siemens CEE Press Award 2019 glasi: Budućnost gradova, industrije i energetike. Nakon višegodišnje uspešne organizacije novinarskog takmičenja, Siemens CEE Press Award, započinje sledeći krug. Ove godine Siemens nagrađuje najbolje novinarske radove na temu „Budućnost gradova, industrije i energetike“. Takmičenje će se održati u 11 zemalja centralne i jugoistočne Evrope – Slovačkoj, Rumuniji, Mađarskoj, Bugarskoj, Ukrajini, Hrvatskoj, Sloveniji, Moldaviji, Crnoj Gori, Srbiji, Austriji, i u Izraelu.

Želja organizatora je da kroz takmičenje podstaknu i nagradw medijsko izveštavanje o ključnim temama modernog društva, dok se svim učesnicima pruža mogućnost razmene iskustava sa kolegama iz zemalja u regionu. U takmičenju mogu učestvovati svi predstavnici medija koji svoje objavljene radove na temu „Budućnost gradova, industrije i energetike“ dostave do 31. marta 2019. To obuhata sve tekstualne članke iz štampanih i online medija, reportaže agencijskih novinara, kao i televizijske i radijske priloge objavljene u periodu od 15. avgusta 2018. do 31. marta 2019. Dostavljeni radovi moraju biti na temu „Budućnost gradova, industrije i energetike“ u nacionalnom ili međunarodnom kontekstu i sadržavati informacije u skladu s odgovarajućim formatom.

Čini nas veoma ponosnim što projekat Siemens Press Award koji je pokrenut u Srbiji 2010.godine nastavlja da živi i u regionu. Sada već četvrtu godinu na regionalnom noviu biraju se pobednici takmičenja za novinare, koje promoviše teme koje su od značaja za unapređenje kvaliteta života uvođenjem najsavremenijih tehnologija. Nadam se da će ovogodišnja tema inspirisati medije da se prijave i sa nama podele svoje radove. Kompanija Siemens, kao tehnološki lider, aktivna je u svim oblastima sa posebnim naglaskom na digitalizaciju, automatizaciju i elektrifikaciju, i uvereni smo da će tehnološke promene koje se danas dešavaju uticati na smer kretanja gradova, industrije i energetike“, izjavila je Jovana Vukotić, rukovodilac odeljenja za korporativne komunikacije kompanije Siemens za Adriatic region.

Rok za prijavu je 31. mart 2019. godine, a prijave je potrebno poslati na mail novinarskanagrada.rs@siemens.com. Pobednik iz svake zemlje ulazi u finale takmičenja, koja će se održati početkom juna 2019. Tada će tokom gala-večeri biti uručeno priznanje za tri najbolja novinarska rada.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %