Energetika

Siemens ostvario ciljeve za 2018.

0 0
Read Time:3 Minute, 56 Second

U ovoj godini u Srbiji realizovali smo veliki broj projekata u svim oblastima u kojima poslujemo, i uveren sam da ćemo nastaviti u istom smeru, da svojim inovativnim tehnologijama i rešenjima podstičemo privredni rast Srbije“, izjavio je Udo Ajhlinger, generalni direktor kompanije Siemens d.o.o. Beograd. On dalje objašnjava da je fokus kompanije na promovisanju i primeni digitalizacije i digitalnih rešenja.

Siemens je pionir u oblasti digitalizacije u Srbiji, i naš cilj je da svojim kupcima predstavimo nove proizvode i rešenja u ovoj oblasti kao i da objasnimo na koji način digitalizacija utiče na poboljšanje poslovanja i konkurentnosti na tržištu. Naši zaposleni aktivno prate kretanja, trendove i promene na tržištu, kako bi što uspešnije odgovorili na sve potrebe kupaca i ponudili rešenja prilagođena specifičnim potrebama, sa ciljem unapređenja postojećih procesa“, rekao je Udo Ajhlinger, generalni direktor kompanije Siemens d.o.o. Beograd.

Siemens u Srbiji posluje u oblastima industrije, energetike, nafte i gasa, i to kroz divizije: Energy Management, Power and Gas – Power Generation Services, i Digital Factory and Process Industries and Drives.

Udo Ajhlinger, generalni direktor kompanije Siemens d.o.o. Beograd govori o planovima. Siemens Press Party 2018.

U Srbiji Siemens ima dve fabrike u Subotici i Kragujevcu, i više od 2.500 zaposlenih, a od toga više od 1.600 zaposleno je u fabrici u Subotici, sa tendencijom da ovaj broj poveća zahvaljujući dodatnom povećanju proizvodnje.

Siemens je u februaru preuzeo kompaniju „Milanović inženjering“, proizvođača aluminijumskih delova karoserije za šinska vozila iz Kragujevca, i ovim pripajanjem Siemens je proširio svoju međunarodnu mrežu proizvođača.

Siemens Press Party 2018.

Siemens fabrika za proizvodnju vetrogeneratora jedna je od najvećih izvoznika u Srbiji, koja uspešno posluje već 15 godina i vodeća je u svetu sa više od 20.000 proizvedenih vetrogeneratora. Nedavno, kao dodatak svom portfoliju, fabrika je započela proizvodnju generatora visokog napona. Novina u Siemens fabrici u Subotici je da je nedavno otvoren i “Centar za mehanizaciju metalnih delova”, koji obuhvata poslove koje su do nedavno obavljali eksterni dobavljači. Od sada pa nadalje ova vrsta posla će se obavljati interno, od strane zaposlenih sa visoko tehnološkim znanjem, navodi se u saopštenju.

Briga za zajednicu u kojoj posluju, ali i za čitavo društvo, vidi se kroz društvenu angažovanost, gde je na inicijativu Siemens-a u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) i Tehničkom školom “Ivan Sarić” u Subotici, 2014. godine uveden je novi obrazovni profil bravar-zavarivač u ovoj školi u sklopu projekta uvođenja novih obrazovnih profila u školskom sistemu, takođe podržan od strane Vlade Nemačke i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Učenici na praksi u fabrici Subotica.

Kompanija je od osnivanja brigu o svojim zaposlenima i široj društvenoj zajednici postavila kao jedan od osnovnih prioriteta poslovanja. Aktivnosti u skladu sa principima društvene odgovornosti uključuju inicijative u obrazovanju i nauci, donacije u slučaju prirodnih katastrofa (donacija trafostanice Kraljevu), projekti očuvanja životne sredine, što dodatno potvrđuje dugoročne planove koje kompanija ima u Srbiji.

Fabrika „Simens“ u Subotici.

  • Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. godine osnovan je Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem doprinosa bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji.

  • Ugovor o Izgradnji prve javne termoelektrane na Dorćolu 1887. godine na mestu današnjeg muzeja Nauke i tehnike, prvi je pisani dokument koji obeležava početak poslovanja Siemens-a u Srbiji. Saradnja je nastavljena instalacijom osvetljenja u Narodnom pozorištu u Beogradu 1898. godine, čime je pozornica dobila bleštavi sjaj; prva hidrocentrala u Užicu napravljena je po Teslinim principima polifaznih struja 1911. godine u kojoj se nalaze Siemens-Halske generatori koji i dan danas proizvode struju; električni tramvaji su isporučeni Beogradu od strane Siemens-a 1923. godine. Svi ovi projekti jasni su pokazatelji da Siemens, svojim inovativnim tehnologijama, značajno podstiče privredni rast Srbije, u svim istorijskim fazama i svim industrijskim oblastima.

  • U protekle dve decenije ostvarena je uspešna saradnja na projektima modernizacije zemlje sa najznačajnijim privrednim subjektima Srbije, kao što su Elektroprivreda Srbije, Železnice Srbije, NIS Gazprom Neft, FIAT, pokazujući da je Siemens pouzdan partner u infrastrukturnim projektima.

  • Ovu godinu Siemens završava sa skoro 2500 zaposlenih u Srbiji, u dve fabrike – u Kragujevcu i Subotici, uključujući kvalitetnu profesionalni kadar u Beogradu, što pokazuje našu predanost ovoj zemlji

  • Kompanija je od osnivanja brigu o svojim zaposlenima i široj društvenoj zajednici postavila kao jedan od osnovnih prioriteta poslovanja. Aktivnosti u skladu sa principima društvene odgovornosti uključuju inicijative u obrazovanju i nauci, donacije u slučaju prirodnih katastrofa (donacija trafostanice Kraljevu), projekti očuvanja životne sredine, što dodatno potvrđuje dugoročne planove koje kompanija ima u Srbiji.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %