Feminizam

„Žensko preduzetništvo u biznisu, medijima i kulturi“

0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Pokrajinska sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević obratila sena konferenciji „Žensko preduzetništvo u biznisu, medijima i kulturi“, koju je organizovao „Color Media group“ u hotelu „Šeraton“ u Novom Sadu, koja je na jednom mestu okupila brojne uspešne žene iz sveta biznisa, medija i kulture.

„Ovo je mesto i prilika, da u prisustvu velikog broja žena istaknem činjenicu da uz jako samopouzdanje, hrabrost i istrajnost, skoro svaka žena u današnjem vremenu može i treba da uspe“ rekla je sekretar Dragana Milošević.

Uzimajući u obzir i svoje osnovno profesionalno opredeljenje, kao diplomiranog violiniste, Miloševićeva je ukazala na svoju posebnu obavezu, koja se ticala toga da ne zapostavi uloženo znanje i talenat. Ali, kao žena, koja je sa 18 godina ušla u svet politike, gde se po definiciji traži borba i snaga, jasno je da je sve ove godine morala uspešno balansirati između ovih, na prvi pogled, nespojivih profesija.

„I zato je moja poruka uopšte da je potrebno verovati u sebe, svoje snove i ideale i tako će i uspeh sam po sebi doći“, rekla je Dragana Milošević.

Konferenciju posvećenu podsticanju ženskog preduzetništva, koja je okupila veliki broj uspešnih predstavnica u pomenutim oblastima, zvanično su otvorile predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković i poverenica za ravnopravnost polova Brankica Janković.

Konferenciji su prisustvovale i pokrajinski sekretar za finansije Smiljka Jovanović, Lara Ham osnivačica i vlasnica licence „Quintessentially Adriatic“, Olivera Simović predsednica Provredne komore Novog Sada, Manja Grčić direktorka „Antene grupe“ za Srbiju i Crnu Goru, Nadežda Gaće osnivač i glavni urednik portala „Novi Magazin“, Tijana Palkovljević Bugarski upravnica Galerije Matice srpske, i još veliki broj uspešnih preduzetnica, koje su ovom prilikom predstavile svoj poslovni put ka uspehu.

Izvor: PS za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %