Feminizam

„Žene u parlamentarnom životu Vojvodine 1918 – 2018“

0 0
Read Time:49 Second

Povodom stogodišnjice prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman organizovaće u drugoj polovini novembra svečani skup pod nazivom „Žene u parlamentarnom životu Vojvodine 1918 – 2018“.

U radu Velike narodne skupštine učestvovalo je i sedam žena. U nameri da skrene pažnju javnosti na doprinos žena razvoju parlamentarizma i demokratske političke kulture, Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman će na skupu predstaviti i publikaciju „Žene u parlamentarnom životu Vojvodine 1918 – 2018“. U publikaciji su sadržani radovi o organizovanju ženskog pokreta u Vojvodini, borbi za pravo glasa i položaju žena u XX veku, o izbornim kvotama, formiranju i funkcionisanju ženske parlamentarne mreže u AP Vojvodini, kao i biografije žena koje su učestvovale u radu Velike narodne skupštine, navodi se na portalu Pokrajinskog zaštitnika građana.

Monografija je podeljena u tri dela, a sadrži između ostalog i imena svih žena koje su, kao poslanice, u proteklom periodu participirale u radu pokrajinske skupštine.

Svečani skup će biti održan 23. novembra, u velikoj sali Skupštine AP Vojvodine, sa početkom u 11.00 časova.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %