Ekologija

„Otpad kao energent“

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Učenici Hemijsko-tehnološke škole u Subotici I ove godine imali su priliku da nešto više nauče o otpadu kroz projekat „Otpad kao energent“ ili skraćeno OKEJ. Projekat se sastiji iz niza radionica i predavanja koji se realizuju u 15 škola u Srbiji. Reč je o nastavku prošlogodišnjeg projekta SKAR, koji je bio posvećen reciklaži ambalaže.

Otpad kao energent.

Imamo veoma lepo iskustvo sa učenicima Hemijsko-tehnološke škole u Subotici još od prošle godine kada smo takođe održali radionicu u ovoj školi koja se bavila tematikom reciklaže ambalažnog otpada. Sa druge strane, na ovoj radionci smo se bavili tematikom iskorišćenja komunalnog otpada za dobijanje energiji, i sudeći po reakcijama učenika i ova tematika im je bila dosta interesantna. Bili su veoma proaktivni i pažljivi i mi se iskreno nadamo da će se neko od ovih učenika u budućnosti profesionalno baviti poslovima upravljanja komunalnim otpadom”, rekla je Tijana Marinković jedna od voditeljki radionica.

Bili su veoma proaktivni i pažljivi i mi se iskreno nadamo da će se neko od ovih učenika u budućnosti profesionalno baviti poslovima upravljanja komunalnim otpadom.

 

Projekat „OKEJ“ izvode članovi Departmana za inženjerstvo zaštite životne sredine sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, uz finansijsku podršku Amabasade SAD u Srbiji.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %