Feminizam

„Obučena za uspeh“

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković govorila je na otvaranju „Obučena za uspeh“ u organizaciji Dress for Success, Beograd i opštine Savski venac. Poverenica je podržala rad organizacije čiji je cilј osnaživanje žena kako bi se postigla ekonomska nezavisnost  kroz pružanje mreže podrške, od edukacije do drugih razvojnih alata za napredovanje u poslu i životu.

Svakodnevno se suočavamo sa rodnim stereotipima, jer se žene najčešće  posmatraju kroz zadate obrazce i patrijarhalne uloge, što dovodi do ograničavanja poslovnih mogućnosti koje žene moraju da imaju, rekla je poverenica, ističući da je samo ekonomski nezavisna žena zaista i slobodna.

Žene često nisu u stanju same da izađu iz začaranog kruga, neophodna im je podrška i pomoć u sagledavanju sosptvenih mogućnosti i potencijala. Žene u Srbiji teže dolaze do zaposlenja, često imaju niže zarade od muškaraca za obavlјanje istog posla, kao i da su više izložene diskriminaciji i otpuštanjima. Zato je neophodno je da se u podršku uklјuči što veći broj organizacija, kompanija i pojedinaca koji svojim delovanjem svesno doprinose postizanju istinske namere u ostavrivanju ekonomske nezavisnosti žena“, zaklјučila je poverenica.

Na konferenciji su govorili i Nemanja Berić, predsednik Skupštine opštine Savski venac i Sandra Abramović, izvršna direktorka Dress for Success.

 

izvor:ravnopravnost.gov.rs

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %