Ekologija

“OCD kao jednaki partneri u nadgledanju javnih finansija”

0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Sastanak Radne grupe 19 Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji koji Centar za ekologiju i održivi razvoj (CEKOR) i udruženje Fractal organizuje u petak, 9. februara 2018. godine u Zelenom salonu Narodne skupštine (Kralja Milana 14), od 10.30 – 13.00 časova na temu: Javno privatno partnerstvo (JPP) i koncesije kao model obezbeđivanja investicija i sprovođenja aktivnosti od opšteg interesa u oblasti zaštite životne sredine i lokalnih komunalnih delatnosti u sklopu priključivanja EU.

Događaj je podržan od međunarodnog projekta “OCD kao jednaki partneri u nadgledanju javnih finansija” koji u Srbiji sprovode CEKOR i Fractal.

Opšti nam je cilj poboljšanje odgovornosti i transparentnost javnih finansija, te jačanje uloge i glasa civilnog društva u nadgledanju učinka kojeg imaju institucije prilikom trošenja javnih finansija.

Javno – privatno partnerstvo (JPP) je model finansiranja koji vlada Srbije razmatra kao jednu od mogućnosti koja bi mogla biti korištena da bi se osigurale i unapredile potrebne usluge ili infrastrukturni projekti za građane.

JPP se prepoznaje kao odlična forma angažovanja privatnog kapitala u sprovođenju mera i aktivnosti od javnog (opšteg) značaja sa ciljem smanjivanja zagađenja, povećanja energetske efikasnosti, povećanja kvaliteta javnih usluga itd. U poslednjih nekoliko godina Komisija za javno privatna partnerstva Republike Srbije je razmotrila veliki broj projekata javno privatnog prvenstva od kojih je jedan deo već sproveden ili je u fazi sprovođenja.

izvor: Cekor

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %