Ekologija

Parking za pse

0 0
Read Time:2 Minute, 11 Second

Zorica Džida, direktorka sektora Društveno odgovorno poslovanje, u Vojvođanskoj banci

Odakle ideja da pokrenete ovu akciju?

 

Ova ideja proistekla je iz jednog od naših osnovnih ciljeva, a to je da klijentima obezbednimo što veći komfor i veću bezbrižnost kada obavljaju poslove u našim filijalama. Kako veliki broj njih ima pse, želeli smo da obezbedimo sigurno mesto na kojem mogu da ostave svoje ljubimce kada su u poseti našoj banci. Na taj način, u naše filijale mogu da navrate bez posebnog planiranja ili razmišljanja gde će i kako ostaviti psa.

Zorica Džida

 

Šta ste želeli da postignete?

Želeli smo da pokažemo da Vojvođanska banka prepoznaje i vodi računa potrebama svojih klijenata. Na ovaj način hteli smo da stvorimo uslove da vlasnicima njihovi ljubimci više ne budu na teretu kada obavljaju svakodnevne poslove.

 

Smatrate li da ćete na ovaj način podići kulturu odgovornog vlasništva pasa?

Verujemo da hoćemo i nadamo se da će i druge institucije i kompanije slediti primer Vojvođanske banke. Na nama je da svojim klijentima obezbedimo sigurna i adekvatna mesta na kojima mogu da ostave svoje ljubimce i budu bezbrižni. Ovo je posebno važno obezbediti pre leta i velikih temperatura koje nas očekuju. Tada su vlasnici često prisiljeni da, zbog nedostatka boljeg rešenja, pse ostavljaju u kolima ili na suncu, samo kako bi uspeli da obave svoje svakodnevne obaveze.

 

U koliko ste gradova i na koliko mesta do sada postavili „parking“ za pse?

„Parkinzi“ su postavljeni ispred ukupno 16 filijala i to u Beogradu, Novom Sadu, Bačkoj Palanci, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Novom Bečeju, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Subotici, Užicu i Zrenjaninu.

 

Kakve su prve impresije vlasnika kućnih ljubimaca – vaših klijenata? 

Impresije su više nego pozitivne. Klijenti nam uglavnom zahvaljuju, jer su sada njihove posete banci potpuno bezbrižne i ne zahtevaju neko posebno planiranje, što je ranije bio slučaj.

 Da li ima negodovanja od strane prolaznika – ili klijenata koji nemaju pse? 

Do sada nismo imali ni jednu primedbu, naprotiv. Parkinzi se nalaze ispred naših filijala. Ovaj prostor nije javno, već vlasništvo banke i redovno se održava.

Klijenti banke koji nemaju pse, razumeju i podržavaju ovu ideju, a parkinzi su za mnoge od njih postali svojevrsna atrakcija gde se pre ili nakon posete filijali  i poigraju sa psima.

 

Da li će akcija imati dogoročni karakter i da li ćete pokriti sve filijale „parkinzima“ za pse?

 

Akcija će imati dugoročan karatker, a u okviru nastavka planirano je postavljanje parkinga ispred svih filijala gde postoje ili se stvore uslovi da se isti postave.

Parking za kućne ljubimce

Autor teksta:

Milisav Pajević

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %