Ekologija

Akcija: Samo ne autom

0 0
Read Time:53 Second

Srbija, tačnije grad Beograd će se 18.maja 2017.godine priključuje akciji : Samo ne autom. Cilj akcije je da se promovišu alternativna sredstva prevoza u svakodnevnoj saobraćajnoj komunikaciji. Na portalu bajsologija.rs se navodi da ovom jednodnevnom izazovu učestvuju kompanije čiji će se zaposleni tog dana ’boriti’ za poene i kilometre pređene pešice ili biciklom na svom putu do posla, a najvredniji takmičari i takmičarke, kao i kompanije će za to biti nagrađeni.

Da li ste znali da vožnja bicikla 10 kilometara u jednom pravcu do posla, umesto vožnje kola, umanjuje emisiju štetnih gasova za čak 1,3 tone?

Misija kampanje je da skrene pažnju javnosti na neophodnost čuvanja životne sredine kroz veće svakodnevno korišćenje alternativnih prevoznih sredstava, sa daleko manjom emisijom štetnih gasova.
Udruženje „Bajsologija“ navodi da je cilj da se promoviše održiva mobilnost da bi se smanjile sve veće saobraćajne gužve, zagadjenje, klimatsko zagrevanje i zdravstveni problemi koje donosi gradski transport motornim vozilima.

Organizatori takmičenja su udruženja „Bajsologija“ i „Ulice za bicikliste“, Fondacija Hajnrih Bel i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

 

 

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %