Feminizam

Mirjana Prčić sa ružem na usnama postavlja keramiku

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Subotička majstorica, najbolja u razredu na zanatskom smeru- izvođač instalaterskih i završnih građevinskih radova u Politehničkoj školi, Mirjana Prčić objašnjava za naš portal da joj nije problem da radi sa nalakiranim noktima. Učenica je trećeg razreda Politehničke škole u Subotici, svaki dan iz Ljutova sa ružem na usnama i nalakiranim noktima postavlja keramiku, kreči i vična je u drugim zanatskim radovima. Prvo ide na posao kod privatnika, a onda u školu.

Mirjana Prčić na praktičnoj nastavi pokazuje svoje umeće.
Mirjana Prčić na praktičnoj nastavi pokazuje svoje umeće.

“Odrasla sam u porodici gde ne postoji podela na muške i ženske poslove. Od trećeg razreda osnovne škole sa ocem radim sve molerske radove. Sečemo pločice, posle ih lepimo… Imam drugare koji mi pomažu, ali uvek uradim bolje nego oni. Jednostavno volim ovaj posao“, rekla je Mirjana za portal ecofeminizam.

 

Mirjana je najveštija u svim radovima u razredu. Slavko Duvnjak, organizator praktične nastave u Politehničkoj školi, objašnjava da svaki privatnik, bez problema može da poveri gradilište Mirjani.

Želja Mirjane je da jednog dana ima svoju firmu. Ova mlada devojaka, koja uskoro dobila i vozačku dozvolu nema dilemu oko svog budućeg posla koji će da obavlja. Od malena poseduje radne navike i smatra da sve više mladih treba da se odluče za zanat, jer ti poslovi mogu da budu veoma kreativni.

Učenica trećeg razreda Politehničke škole, jedna je od najboljih u razredu kada je u pitanju praktična nastava.
Učenica trećeg razreda POlitehničke škole, jedna je od najboljih u razredu kada je u pitanju praktična nastava.

 

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %