Peti ciklus projekta "Zasadi drvo" je završen.
Ekologija

„Zasadi drvo“, u Srbiji posađeno 800.000 stabala

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Peti ciklus projekta „Zasadi drvo“ je završen. Od septembra prošle godine posađeno je 200.000 sadnica, saopštila je Wireless Media Group (WMG).

Akciju sadnje stabala pokrenuli su WMG i DM drogerije market. I to uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprave za šume.

U petom ciklusu je fokus bio na sakupljanju semena, sa ciljem promene svesti i navika građana u odnosu prema životnoj sredini.

Projekat „Zasadi drvo“ pokrenut je 2019. godine, a tokom pet sezona posađeno je 800.000 sadnica na više od 400 lokacija širom Srbije. Ozelenjeno 27 gradova i opština i sakupljeno osam tona semena.Paralelno sa akcijama sadnje realizovane i brojne aktivnosti na promociji ekološke odgovornosti u cilju stvaranja održive budućnosti.

Posebna pažnja bila je posvećena edukaciji dece u vrtićima i osnovnim školama, gde su organizovane radionice i konkursi.

Organizovana su tri foruma na temu šumarstva, tri panela na temu „Profesija budućnosti“. Održano 45 edukativnih radionica za studente, školarce i predškolce. Ujedno je i obezbeđeno 10.000 sadnica za sve škole u Srbiji.

Takođe, kako je navedeno, oslikani su murali u Beogradu i Čačku.Organizovana tri dečja konkursa na temu zaštite životne sredine. Očišćena divlja deponija od dva hektara i pretvorena u zelenu oazu, snimljena 33 podkasta.

Na festivalu društveno odgovorne komunikacije, projekat „Zasadi drvo“ dobio je priznanje „Kampanja sa svrhom“.Kao jedna od najboljih društveno odgovornih kampanja realizovanih u Srbiji prethodne godine.

izvor:zelena srbija

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Коментари су искључени на „Zasadi drvo“, u Srbiji posađeno 800.000 stabala