Zelena radionica sastanak
Ekologija

Zelena Radionica: Putovanje „Od linearnog ka cirkularnom“

0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

U subotu, 7. oktobra 2023, u Beogradu će biti održana zelena radionica. Naziv radionice je „Od linearnog do cirkularnog: Održiv razvoj i životna sredina“. Ova edukativna inicijativa donosi duboko razumevanje ključnih koncepta održivog razvoja i cirkularne ekonomije.

Održiv Razvoj & Životna Sredina

Na radionici će se istražiti ideja i ciljevi održivog razvoja. Istaknuti značaj životne sredine unutar održivog razvoja, i razmotriti kako se održivi razvoj uklapa u širu sliku zelene ekonomije.

Linearna Vs. Cirkularna Ekonomija

U drugom segmentu, učesnici će raspravljati o prednostima i nedostacima linearne ekonomije u poređenju sa cirkularnom ekonomijom. Biće istaknuti potencijali cirkularne ekonomije, zajedno sa razmatranjem ekološkog otiska.Kao i upotrebom obnovljivih izvora energije i prepoznavanjem izazova „greenwashing“ praksi.

Zelena radionica: Koncept 3R (Reduce, Reuse, Recycle)

Treći blok će se fokusirati na koncept 3R – smanjenje, ponovna upotreba i reciklažu. Učesnici će imati priliku da se upoznaju sa različitim procesima i vrstama reciklaže. Zatim da razmotre politike za unapređenje reciklaže i istraže inspirativne primere iz prakse.

Misli Lokalno, Deluj Globalno

Završni segment radionice će obuhvatiti studiju slučaja o tome da li je XYZ kompanija zelena kompanija. Pružiti smernice o tome kako da kreirate sopstveni ekološki proizvod.

Cilj Zelene Radionice je unapređenje znanja i tehnika u oblasti cirkularne ekonomije, koja se zasniva na efikasnom upravljanju resursima i smanjenju otpada. Ova filozofija ima široku primenu u različitim sektorima.Uključujući poljoprivredu, prehrambenu industriju, građevinarstvo i zaštitu životne sredine.

Radionica će biti predstavljena pod vođstvom dr. Olge Gavrić, iskusne profesorke sa Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu.Profesorka ima bogato iskustvo u domaćim i međunarodnim projektima iz oblasti životne sredine.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %