Exit festival za promociju ekologije.
Aktuelno

EXIT i pozitvna transformacija

0 0
Read Time:2 Minute, 3 Second

Društveno-odgovorne aktivnosti na EXIT festivalu ove godine su usmerene na brigu o mentalnom zdravlju, pozitivnu transformaciju i promovisanje zdravijih i manje rizičnih životnih izbora. Festival ima snažne kampanje koje se fokusiraju na borbu protiv digitalne zavisnosti i upotrebe narkotika. Kao i na ukazivanje na štetnost duvanskog dima i alkohola. Takođe, pruža podršku mladima i ima cilj zaštititi životnu sredinu.

Jedna od ključnih inicijativa na festivalu je kampanja pod nazivom „Živi uživo„. Usmerena je usmerena na podizanje svesti o digitalnoj zavisnosti i njenoj alarmantnoj prevenciji među mladima. U okviru ove kampanje, postavljene su dve Phone Free zone na festivalu. Posetioci podstiču da se odvoje od svojih telefona na određeno vreme i uživaju u potpunoj prisutnosti i interakciji sa drugim posetiocima. Ova inicijativa ima za cilj da inspiriše posetioce da smanje upotrebu telefona i usvoje izbalansiran pristup u svakodnevnom životu.

Exit festival promoviše metalno zdravlje

Festival takođe promoviše pozitivnu transformaciju kroz svoje aktivnosti. Na Petrovaradinskoj tvrđavi će biti dostupne dve 100% Natural High zone, gde će posetioci moći da uživaju u potpuno prirodnom kakau, napitku koji obnavlja energiju, stimuliše hormone sreće i ima brojne zdravstvene benefite. Ova inicijativa ima za cilj da promoviše zdravlje i istovremeno skrene pažnju na štetnost upotrebe droga. EXIT festival i njegova fondacija se zalažu za zdravije alternative i podržavaju korišćenje 100% prirodnih sastojaka kao bezbednog izvora energije.

EXIT festival takođe pruža podršku mentalnom zdravlju posetilaca. Na festivalu će biti postavljeni štandovi na više lokacija, u saradnji sa Centrom Srce, gde posetioci mogu dobiti psihološku i emocionalnu podršku. Volonteri Centra Srce će biti dostupni za razgovor sa posetiocima o njihovim osećanjima i teškoćama i pružiti im podršku. Takođe, poruke koje ističu značaj mentalnog zdravlja će biti predstavljene na mini izložbi širom Petrovaradinske tvrđave, podsećajući posetioce na važnost tolerancije, ljubavi i mira.

Ekološke inicijative na Exit-u

Ekološke inicijative takođe igraju važnu ulogu na EXIT festivalu. Kroz saradnju sa lokalnim organizacijama za zaštitu životne sredine, festival promoviše reciklažu i smanjenje otpada. Na festivalu će biti postavljene reciklažne stanice na više lokacija, gde će posetioci moći da odlažu otpad na pravilan način. Takođe, zabranjena je prodaja klasičnih cigareta na festivalu, čime se smanjuje štetan uticaj pušenja na zdravlje posetilaca i životnu sredinu.

Sve ove društveno-odgovorne aktivnosti na EXIT festivalu imaju za cilj da inspirišu posetioce da donose zdravije izbore, neguju svoje mentalno zdravlje, podrže održivost i zaštite životnu sredinu. Kroz te inicijative, festival postaje platforma za promociju društvene odgovornosti i pozitivnih vrednosti među mladima i šire zajednice.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %