Ekologija

Akcija: Posadi svoj hlad sutra i u Subotici

0 0
Read Time:1 Minute, 38 Second

U okviru akcije “Posadi svoj hlad” u Subotici biće podeljeno 30.000 sadnica. Podela sadnica je zakazana za petak, 9.april 2021.godine u centru kod nove fontane. Tačno u podne u celoj Srbiji biće deljene sadnice. Sadnice su obezbedile društveno odgovorne kompanija, koje žele da ozelene gradove i optine u Srbiji. Ujedno cilj im je pored zdravijeg grada i zdravlje stanovništva.

Posadi svoj hlad=zeleni respirator

 U Subotici akciju podele sadnica sprovodi MOPOSI, mreža  organizacija za pružanje podrške osobama sa invaliditetom grada Subotice.

“Ovo nije samo ekološka akcija, usmerena ka borbi protiv klimatskih promena, već je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator. U akciji se dele dvogodišnje sadnice belog jasena uz uputstvo za sadnju.Zato posadite svoj hlad i obezbedite čist vazduh vama i vašoj porodici!Broj sadnica je ograničen, jedna osoba može najviše da dobije jednu sadnicu!Svaka sadnica sadrži logo sponzora kao i QR kod preko kojeg možete da je registrujete i pratite uputstva za njen dalji razvoj. Druga strana vezice je ostavljena za Vaše ime i datum sadnje”, navodi se u saopštenju.

30.000 sadnica sutra će da zasade Subotičani.

Nakon podele 60.000 sadnica u jesenjoj i prolećnoj akciji, ideja je da se  u narednim godinama podeli još  300.000 sadnica građanima. Organizatori kažu da će tako da stvore zdravija mesta za život svih građana.

Čist vazduh je prioritet

“Mi ne sadimo drveće u šumama nego u gradovima zato što tamo i živimo”, dodaje se u saopštenju.


Projekat “Posadi svoj hlad” je usaglašen sa ciljevima definisanim u pretpristupnom Poglavlju 27. U skladu je i sa  ciljevima svetske akcije „Trillion Trees” Svetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu, u kojoj je naša organizacija partner za održiva ekološka rešenja u Republici Srbiji. Ovaj projekat je takođe usaglašen sa evropskim Zelenim planom (European New Deal). U okviru plana je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %