Vojvođanke u sportu

Sandra Maran šampionka u boksu

0 0
Read Time:1 Minute, 41 Second

Sandra Maran je još jedna šampionka Srbije u boksu. Rodom iz  Jasenova kod Bele Crkve, na pojedinačnom prvenstvu Srbije u boksu, osvojila je zlatnu medelju u kategoriji „papir“ do 48 kilograma 2020.godine.

Devojka sa zlatnim rukavicama trenira  15 godina u bokserskom klubu „Gard“ Vršac.

Privatna arhiva

“Drago mi je da je neko primetio moj trud i rad. Moj trener je Steva Pavlović i hvala mu što stoji iza svih mojih rezultata. Moje je samo da treniram. Sada još više jer je u pitanju seniorska konkurencija. Želim da osvojim neku evropsku ili svetsku medalju koja će me zabeležiti kao ozbiljnog sportistu. Nadam se da će još neko primetiti moj trud, do sada smo sve sami finansirali. Nadam se da će nam pojedinci ili firme pomoći”, istakla je Sandra Maran.

Sandri Maran stipendija Bokserskog saveza Srbije

Inače, ovoj mladoj sportistkinji je i  Bokserski saveza Srbije dodelio stipendiju.

Povodom, velikih uspeha  Sandre Maran, krajem prošle godine  predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić, član opštinskog veća zadužen za sport Marko Lazarević i Goran Beljin, sekretar Sportskog saveza opštine Bela Crkva, uručili su šampionki prigodan poklon i porazgovarali sa njom o njenim planovima  u budućnosti.

Privatna arhiva

Opštine Bela Crkva, osim sportskih klubova, podržava i naše sportiste koji se ne takmiče u belocrkvanskim sportskim klubovima. A opet ostvaruju sjajne rezultate. Sandra Maran, državna je prvakinja, učesnica je Evropskog prvenstva. Naša reprezentativka, poslednjih godina postiže sjajne rezultate, ulaže veliki trud i napor u sport koji je izuzetno težak. Njena ljubav prema sportu je uslovila da ona ostvari ove rezultate. Prepoznali smo njen talenat i odlučili da joj pomognemo, ideja nam je i da u budućnosti pomažemo sportske talente kako bi ostvarili što bolje rezultate”, rekao je Marko Lazarević.

Tekst je nastao u okviru projekta “Vojvođanke u sportu“,  koji je realizovan uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje.Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Udruženje građana „Malin“ i redakcija portala “Ecofeminizam”.Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje. 

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %