Aktuelno

Neophodno je vežbati

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

U ovom vremenu pandemije sa virusom kovid 19 mnogi se plaše zaraze  i odustaju od odlaska u tereanu  ili vežbanja u grupi. Marko Milanović osam godina radi kao lični trener  i  za naš portal objašnjava da je i u ovim vremenima neophodno vežbati.

“Moja preporuka je da se vežba, jer se na taj način produžuje život, gube se masne naslage, jača srce, bolje spavate, bolje podnosite stres, eleminišete depresiju i imate više samopouzdanja i još mnogo toga.Moj predlog su teretane, jer tamo gradimo i oblikujemo mišiće, tj. Telo, a pored toga imamo i kardio program. Tegovima tj., težina je jedino moguće oblikovati mišiće. Sve ovo mora da prati kvalitetna ishrana, jer na taj način telo dobija sve što mu je neophodno. Vitamine, minerale, proteine, hidrate,masti, vlakna.Preporuka pored zdrave ishrane uvede se i  dodatak C vitamina, D3 vitamina, cinka i magnezijuma kao i Omega 3 masnih kiselina”, rekao je Marko Milanović, lični trener.

Prilikom ulaska u terenu nalaze se dezobarijere, kao i sredstva za dezinfekciju, za ruke i sprave.

“Potrebno je bar dva do tri puta nedeljno vežbati, ali poželjno je pet puta i kombinovati tegove i kardio programom.Ko prvi put dolazi da vežba poželjno bi bilo da ima ličnog trenera, kako bi pravilno koristili sprave u teretani i izabrali program koji je prilagođen njima”, poručuje Milanović.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %