Feminizam

NAGRADA ZA INOVATIVNOST-STETOSKOP. INFO

0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

Na ceremoniji u Rezidenciji ambasade Švedske pod nazivom AFA Award Ceremony u okviru trećeg po redu Innovation Week-a, Stetoskop je dobio nagradu za inovativnost i uticaj u oblasti izveštavanja o medicini i doprinosu za vreme pandemije izazvane Korona virusom, sa posebnim osvrtom na dragi IBD podcast koji radimo sa Udruženjem za Kronovu bolest i ulcerozni kolitis Srbije (UKUKS).

Vodeća tema na ovoj nedelji inovacija bila je veštačka inteligencija i njena primena u raznim industrijama. Takođe, predstavljeni su mladi talenti iz mnogih grana nauke. Ideja o povezivanju krunisana je okupljanjem svih onih koji su posvećeni inoviranjem na našem tržištu i kreiranjem novih kontakata za dalji rad. 

Stetoskop.info je inovativni start ap, odnosno predstavlja med-tech aplikaciju koja štedi vreme lekar ima prilikom zakazivanja pacijenata, ali omogućava i pacijentima da se informišu o lekarima i zakažu konsultacije ili preglede. Nastao je 2007.godine sa željom da bude mesto susreta i povezivanja lekara i pacijenata, kako bi omogućio informacije iz medicinske struke lekarima i svim korisnicima koji traže odgovore na pitanja i stručno mišljenje lekara.

Aplikaciju koristi više od 1000 pacijenata svakog meseca, ostvari preko million poseta mesečno, od kojih je 300.000 iz inostranstva. Na aplikaciji je  registrovano 2500 lekara kod kojih je mogu zakazati konsultacije ili preglede.

***Aplikacija Stetoskop.info je pravi primer ženskog preduzetništva, s obzirom da su je osmislile ivode 5 mladih žena, koje ni u  ovim izazovnim vremenima nisu odustajale od svoje inovativne ideje. One su od same ideje, osmišljavanja do nastanka i samog održavanja aplikacije jedine koje vode celokupan posao. U Srbiji u kojoj se često pominje potreba ženskog udruživanja i osnaživanja ovo može biti pravi primer iz prakse.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %