Ekologija

Otvoren foto-konkurs Natura 2000 u kadru

0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Ukoliko ste ljubitelj prirode i borite se za njeno očuvanje i uživare u pravljenju fotografija, u slikanju zanimljivih trenutaka u prirodi možete da uzmete učešće na eko foto-konkursu „Natura 2000 u kadru“ koji je počeo 14. septembra i traje do 27. novembra 2020.godine.

Teme eko foto-konkursa su: priroda (nacionalni parkovi, prirodne lepote, biljni i životinjski svet, vodni resursi) i održivost ljudskih aktivnosti u zaštićenim područjima, održiva poljoprivreda, održivi turizam i druge komercijalne aktivnosti.

U saopštenju energetskogportala se navodi da ukoliko se fokusirate na prirodu i možete da osvojite vredne nagrade i to:

  1. Nagrada 60.000 dinara
  2. Nagrada 45.000 dinara
  3. Nagrada 35.000 dinara

Broj poslatih fotografija nije ograničen, a pravo učešća imaju svi punoletni državljani Republike Srbije koji prihvate i ispune sve uslove i zahteve propisane Pravilnikom. Da bi se izbegao potencijalni sukob interesa, na foto-konkursu ne mogu učestvovati organizatori foto-konkursa – zaposleni u Energetskom portalu i stručnjaci angažovani na projektu EU za Naturu 2000 u Srbiji.

„Naša je namera da pokažemo važnost očuvanja biodiverziteta u Srbiji, a istovremeno i da prikažemo leote naše prirode i raznovrsnost pejzaža u okviru mreže Natura 2000.Pristigle radove svake nedelje ocenjivaće naš stručni žiri u sastavu: Vođa projektnog tima EU za Naturu 2000 u Srbiji Ana Injigo, projektni menadžer u Delegaciji EU u Srbiji Antoan Avinjon, koordinator projekta u Ministarstvu zaštite životne sredine Snežana Prokić, fotograf Bojan Džodan, multimedijalna umetnica Mina Radović i urednica Energetskog portala Nevena Đukić.Najbolje fotografije pristigle tokom nedelje objavljivaćemo na našem sajtu“, navodi se u saopštenju.

Foto-konkurs zajednički organizuju Energetski portal i EU projekat Natura 2000. Mreža Natura 2000 je mreža zaštićenih područja u svim evropskim zemljama koja ima za cilj da se sačuvaju najvrednije vrste i staništa. 

Prijavite se ovde 

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %