Kultura i projekti

FEP slogan: Dragi/a budući ja

0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

Slogan Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade glasi: Dragi budući ja, odnosno Draga buduća ja. Organizatori objašnjavaju da treba da razmislimo o tome kakav to svet i kakvo pozorište želimo da ostavimo budućem i budućoj sebi?

“Ove godine pogledala sam ukupno 29 prijavljenih predstava. Kao i svake godine, bilo je predstava koje ispunjavaju kriterijume i podižu lestvicu kvaliteta, ali bilo je i onih koje i dalje podilaze publici i potcenjuju je, držeći se stereotipa koji važe za pozorište za decu i mlade, a koje treba razbijati. Da situacija u kojoj se nalazimo nije ovakva kakva jeste, odabrala bih čak 12 predstava u takmičarskoj selekciji, međutim, primorani smo da ovogodišnji festival i selekciju prilagodimo okolnostima, pa tako predlažem da se one predstave koje ne mogu da se izvedu ove godine takmiče na sledećem FEP-u, a da se na 26. Festivalu ekološkog pozorišta za decu i mlade nađu četiri predstave u takmičarskoj selekciji i jedna u revijalnom programu”, kaže selektorka programa,Tijana Grumić, dramska spisateljica i dramaturškinja.

Zbog situacije sa epidemijom kovid 19 Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade prvi put će biti realizovan online 13. septembra. Sve predstave će se moći da se prate na sajtu- www.fep.org.rs.

Na repertoaru pored predstava planirane su i brojne radionice publika će imati priliku i da online komentariše putem mobilne aplikacije festivala, ali i da se upozna sa predstavama, glumcima i dečijim žirijem, sve interaktivno.

Biće organizovana i ekološko-humanitarna akcija „Sreća od smeća“, tako da stanovnici Bačke Palanke će moći da odvajaju i donesu otpad od 7. do 14. septembra u dvorište Slovačkog doma, a ceo prihod od reciklaže biće uplaćen socijalno ugroženoj porodici iz Bačke Palanke.

izvor: fep

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %