Feminizam

Prva tribina: Žene žive i na selu

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Prva tribina u 2019. godini, u okviru projekta “ Žene žive i na selu „, biće održana 16. aprila od 18 h u mesnoj zajednici u Novom Žedniku. Žene na selu u Srbiji ne smeju biti zapostavljene i mora im se omogućiti ekonomska ravnopravnost, zdravstvena podrška i dostojanstven život. U toku je realizacija kampanje „Žene žive i na selu“. Cilj je da se obiđu seoska područja i razgovora sa ženama, kako bi se država upoznala sa njihovim problemima i javnosti ukazalo na stvarni položaj žena na selu, ali i donele odluke šta je potrebno uraditi kako bi one bile društveno i ekonomski osnažene.Na svečanom otvaranju će se obratiti:

Zagorka Panić, pomoćnik gradonačelnika za oblast ekonomskog razvoja I međunarodnu saradnju

Suzana Paunović, direktorka Vladine Kancelarije za ljudska i manjinska prava

Pukovnik prof. Dr Ranko Raičević, predsednik Društva neurologa

U panel diskusiji će učestvovati:

Suzana Nikolić, direktor osnovne škole u Novom Žedniku

Slavica Bjelić, učiteljica

Angelina Vilus , vlasnica poljoprivrednog gazdinstva

Gospova Dakić, penzionerka

Kampanja “ Žene žive i na selu “ , čiji je cilj osnaživanje žena u ruralnim predelima, pokrenuta je simbolično 8. marta 2019. godine statusnom konferencijom održanom u Domu Narodne skupštine Republike Srbije. Ova kampanja sprovodi se pod pokroviteljstvom Predsednice Narodne skupštine Republike Srbije, Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja i Ministarstva bez portfelja, zaduženog za demografiju i populacionu.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %