Ekologija

Adidas: Patike od reciklirane plastike

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Svetski gigant u proizvodnji sportske opreme Adidas će ove godine povećati svoj doprinos globalnoj borbi protiv zagađenja okeana plastikom za jednokratnu upotrebu.Adidas, naime, planira da u 2019. godini proizvede čak 11 miliona pari patika korišćenjem recikliranog plastičnog otpada, što je više nego duplo u poređenju sa 2018. godinom, kada je proizveo pet miliona pari takve obuće, piše portal Balkan Green Energy News.

U 2017. godini Adidas je napravio milion pari patika od reciklirane plastike.

Adidas proizvodi patike čiji je gornji deo napravljen od reciklirane plastike u sklopu saradnje sa organizacijom za zaštitu životne sredine Parley for the Oceans. Ova saradnja podrazumeva presretanje plastičnog otpada na plažama, na primer na Maldivima, pre nego što ona dođe do okeana, objašnjeno je u saopštenju kompanije.

Osim obuće, Adidas takođe proizvodi i sportsku odeću od recikliranog materijala, kao što su dresovi za Ligu šampiona fudbalskog kluba Bajern iz Minhena i oprema za Otvoreno prvenstvo Australije nemačkog tenisera Aleksandra Zvereva.

Proizvodi Adidas napravljeni od reciklirane plastike nude našim potrošačima pravu dodatnu vrednost, pored izgleda, funkcionalnosti i kvaliteta, jer svaka patika je mali doprinos očuvanju naših okeana, piše u saopštenju.

Kompanija je podsetila da je takođe posvećena cilju da koristi samo reciklirani poliester u svakom proizvodu i na svakoj aplikaciji gde zato postoji rešenje od 2024. godine, kao i da su Adidas radnje prestale da koriste plastične kese još 2016. godine.

Izvor: Balkan Green Energy News

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %