Ekologija

Reciklaža PVC folije za bilborde

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

U svetu se reciklira 50% otpada a u Srbiji svega 15%. Idući u korak svetom firma iz Srbije EkoBag bavi se reciklažom PVC folije za bilborde i izrađuje torbe, novčanike, futrole….Svake godine se u SAD proizvede 600.000 tona bilborda mada situacija nije u EU, pa i Srbiji nije zbatno drugačija. Sama ideja da se od reklama sa bilborda prave fascikle, torbe, novčanici mi pričamo priču o zelenoj ekonomiji. Oko 60% bilborda se pretvara u neki drugi proizvod i zato je neophodno da ostatak OVC folije se reciklira.

Kao preduzeće koje je okrenuto socijalnom preduzetništvu jer zapošljava žene starije od 45 godina trude se daju svoj doprinos zaštiti životne sredine, odgovornom upravljanju otpadom i da budu društveno odgovorni.

Bilbord se preuzme i donese u firmu, opere, osuši i onda počne iscrtavanje u šivaoni. Sledeći korak je sastavljanje torbe ili futrole ili šijemo sve u dogovoru sa kupcima. Reciklaža PVC folije od koje se izrađuju bilbordi radi se u inostranstvu i mi smo jedina firma u Srbiji.Pored toga, možemo da recikliramo meševe, itisone i mnoge druge materijale „, rekla je Ivanka Stamenović koja je osnovala preduzeće EkoBag.

Da bi se PVC folije za bilborde u prirodi razgradile potrebno je i do 1500 godina. Kakva je situacija u vezi sa sa PVC materijalom sa EU pročitajte ovde.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %