Energetika

Širi se mreža elektropunjača u Srbiji

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Vlada Srbije će da nastavi da razvija mrežu elektropunjača na auto-putevima., najavila je potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Ona dalje objašnjava da je do sada postavljeno pet takvih punjača na Koridoru 10 (naplatnim stanicama Preševo, Šid, Dimitrovgrad, Subotica jug i Beograd kod Bubanj potoka.Osim toga, postoji i nekoliko punjača u Novom Sadu i Subotici) i da se do se planira da do 1. juna ove godine bude postavljeno još deset takvih uređaja.

(Foto: Smile Fight/shutterstock.com)

„Pored toga, razmotrićemo i pravljenje ozbiljnije strategije o tome kako da se uključimo u nove tehnologije u ovoj oblasti, kao i subvencije za kupovinu hibridnih i električnih automobila.Nema ništa važnije od toga da čuvamo prirodu i da podižemo kvalitet života. Danas imamo manje od 200 registrovanih električnih automobila i nešto više od 200 hibridnih na oko 2,5 miliona registrovanih, ali sam sigurna da će sa svim što radimo u infrastrukturi i ovi pokazatelji biti sve bolji“, rekla je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

Mihajlović je na 54. međunarodnom sajmu automobila uručila priznanje za auto godine 2019. („pežo 508“), kao i dve specijalne nagrade –- za najprodavaniji model hibridnog automobila („tojota“) i najprodavaniji model električnog automobila („folksvagen“), u izboru Asocijacije automobilskih novinara Srbije i Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova. Mihajlović je obišla i nekoliko štandova, i to sa hibridnim automobilima (“Tojota”), evropskim automobilom godine (električni “jaguar”), kao i štand JP “Putevi Srbije”.

Izvor: Vlada Srbije

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %