Ekologija

Drugi serijal emisija Uprirodise

0 0
Read Time:2 Minute, 1 Second

Svečana promocija druge sezone serijala za najmlađe UPRIRODISE, dobitnika priznanja „Zeleni list“, biće održana u Kulturnom centru Novog Sada, u subotu, 14. aprila u 17 sati, gde će ekipa serijala sa glavnim likovima i rediteljem Srđanom Đuranovićem predstaviti pretpremijerno medijima, kao i deci, nove epizode serijala i buduće kampove Uprirodise, uz kreativne radionice i igru sa najmlađim gostima.

Dečiji ekološki televizijski serijal UPRIRODISE koji je u prvoj sezoni imao gledanost od preko pola miliona gledalaca po epizodi nastavlja dalje sa istim ciljem i na isti način, da kroz vršnjačku edukaciju promoviše prirodu i zaštitu životne sredine, ali i jedan potpuno drugačiji pristup životu.

Glavna junakinja serijala, devojčica Sunčica nas i u ovoj sezoni, u društvu svojih prijatelja Brzometlice Čistić, Zdravka Drena, Šumenka, Zvukoslava E. Medvedovića i mnogih drugih biljnih i životinjskih stvorenja, vodi u prirodu sa misijom da nam otkrije nešto što nismo znali, ali i da nas podseti na nešto što smo zaboravili. Zašto je vranilova trava moćnija od bilo kog franšiznog super heroja, zašto je Krčedinska ada uzbudljivija od virtuelne stvarnosti bilo koje kompjuterske igrice, zašto je poznavanje pčelinjeg sveta korisnije od poznavanja sveta estrade? Ova pitanja nisu neobična već govore o neobičnoj prirodi izazova sa kojima se savremena deca danas suočavaju.

Ovom prilikom će u Velikoj sali Kulturnog centra biti prikazani delovi iz novog ciklusa od ukupno 12 epizoda, igrano-dokumentarne forme, koja kroz vršnjačku edukaciju promoviše prirodu i zaštitu životne sredine, ali i jedan potpuno drugačiji pristup životu, čije je premijerno emitovanje u subotu 21. aprila 2018. godine, u 12:30 sati, na Prvom programu Radio-televizije Srbije (RTS 1) u okviru Naučno-obrazovanog programa školske redakcije.

U nastavku svečane promocije, svi prisutni, mediji, deca, roditelji i ostali gosti, imaće priliku da na Tribini mladih Kulturnog centra dožive deo atmosfere sa snimanja serijala, kao i deo kreativnog radioničarskog programa koji za ovu godinu, na brojne zahteve roditelja i dece, ekipa serijala Uprirodise priprema u okviru ekoloških kampova i porodičnih dana i izleta na Fruškoj Gori, izmeštajući serijal sa TV ekrana u prirodu.

Pozivamo medije, kao i roditelje sa decom da dođu na svečanu promociju, u subotu 14. aprila u Kulturnom centru Novog Sada sa početkom u 17 sati, gde će se upoznati i družiti sa likovima serijala Sunčicom, Brzometlicom Čistić, Zdravkom Drenom, Šumenkom, Zvukoslavom Medvedovićem i mnogim drugim.

Uprirodimo se zajedno!

Produkcija „ZANATSKO FILMSKA ZAJEDNICA“
zanatskofilmskazajednica@gmail.com
uprirodise@gmail.com
http://www.uprirodise.rs/

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %