Kultura i projekti

Uskoro festival Horor filma

0 0
Read Time:1 Minute, 52 Second

Nakon odličnog prošlogodišnjeg starta, drugo izdanje Dead Lake Horror & Wine Festivala održaće se 7. do 11. septembra pod sloganom „Hell Of A Festival!“ u bioskopu Abazija kraj jezera Palić, nedaleko od Subotice.

„Festival Dead Lake se vraća na Palić sa više horora i više vina i sa namerom da tu ostane zauvek! Prošlogodišnje pilot izdanje dokazalo je da i u Srbiji postoji verna publika žanra i da festival ovakvog tipa nikako ne sme posustati, već se proširiti. Tako da smo ove godine povećali broj filmova, a festival postaje i takmičarski. Nagrada Haron koja je prošle godine dodeljena počasno poznatom reditelju, scenaristi i producentu Džulijanu Ričardsu, od ove godine postaje nagrada za najbolji film u konkurenciji, a o tome ce odlučivati međunarodni žiri žanrovskih eksperata. Takođe, imaćemo fokus na regionalna žanrovska ostvarenja, a sa festivalima i producentima iz okruženja pokrećemo inicijativu Balkan Fantastic Cinema. Već smo se udružili sa Festivalom srpskog filma fantastike koji će u okviru festivala predstaviti i selekciju najnovijih kratkih srpskih filmova horor žanra. Nikako ne treba zaboraviti ni vinski segment festivala koji će dati poseban ‘šmek’ sveukupnoj zabavi. Biće ovo jedan pakleno dobar festival!“, kaže programski direktor Festivala, reditelj Milan Todorović („Zona mrtvih“, „Mamula“).

Reditelj, Milan Todorović.
Reditelj, Milan Todorović.

 

 

Većina od 12 filmova sa predstojećeg drugog Dead Lake Horror & Wine Festivala, 8 u konkurenciji za nagradu Haron i 4 u revijalnom segmentu, biće premijerno prikazani u Srbiji!

Festival horor filma.
Festival horor filma.

 

U okviru Dead Lake festivala sa selekcijom kratkih filmova predstaviće se i Festival Horror & Fantasy Filma – Hrizantema.

 

Idiličan krajolik jezera Palić sa prelepim rustičnim parkom i misterioznim vremešnim vilama, među kojima dominira stari bioskop Abazija sa svojom otvorenom scenom, savršena su lokacija za održavanje ovog jedinstvenog festivala – prvog u Srbiji koji prikazuje najbolja dugometražna ostvarenja horor žanra iz celog sveta uz predstavljanje fantastičnih vina iz Srbije i regiona.

 

Uskoro možete očekivati više informacija o programu!

 

Festival je podržan od strane Ministarstva kulture Republike Srbije, koje je prepoznalo kulturni značaj ove manifestacije.

 

Organizator festivala je producentska kuća Art & Popcorn.

 

Dead Lake Horror & Wine Festival online:

http://deadlake.rs

www.facebook.com/DeadLakeHorrorAndWineFestival

 

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %