Ekologija

Velika povelja „Zelena planeta“ Ekolist-u

0 0
Read Time:43 Second

Još jedno priznanje za rad i predanost tima Ekolist. Velika povelja „Zelena planeta“ za učinjeno dobro prirodi, u 2020. godinu jednoglasnom odlukom Petočlani žiri  „Zelena planeta“ dodeljeno je  Ekološkom časopisu „EKOlist“ iz Bačkog Petrovca.

Društvo stručnjaka ekoloških nauka Srbije u saopštenju navodi da redakcija časopisa se decenijama u nazad zalaže za naše zdravije i humanije životno okruženje, za očuvanje i mudro korišćenje prirodnih vrednosti i resursa, za istinski održiv i dugoročan razvoj lokalnih zajednica i za ljude, koji treba da žive u skladu sa prirodom i živim svetom oko sebe.

Udruženje građana „Zeleni krug“ preko svog časopisa „ EKOlist“ to istrajno i uspešno čini, zbog čega je po mišljenju žirija zaslužilo priznanje „Zelena planeta“.Svečano uručenje Povelje obaviće se na Svetski Dan čistih planina 26.septembra 2020 godine u Bačkom Petrovcu sa početkom u 12 sati u nacionalnoj kuće „Aroma““, navodi se u obrazloženju žirija.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %