Flora i fauna Grada Pančeva

„Ponjavica“ bila inspiracija za decu

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Park prirode „Ponjavica“ bio je inspiracija učenicima iz Pančeva. U okviru projekta „Flora i fauna grada Pančevo“, u organizaciji Udruženje građana „Malin“ deca predškolskog i školskog uzrasta, kao i roditelje i učitelje posetili su „Ponjavicu“.

Grupna slika


U toku posete i šetnje pored reke (Banatski Brestovac, Omoljica), deca su realizovala nekoliko zadataka. Prepoznavala su prisustvo elemenata prirode u mestima kroz koja prolaze, kao i u predmetima koje vide.  
U toku šetnje učenici su fotografisali zanimljive predmete koje su primetili u prirode. Nakon toga, usledio je ručak u Omoljici i održana je likovna radionica. Decu je tokom šetnje animirala profesorka Cica Stanić.

Deca istražuju floru i faunu u Ponjavici.


Krajnji cilj ovog projekta jeste približavanje dece prirodi, u ovom slučaju spomeniku prirode Ponjavica, koji se nalazi u njihovoj neposrednoj blizini.U realizaciji ovog projekta učestvovali su učenici četvrtog razreda OŠ „Branko Radičević“ iz Pančeva, polaznici Ateljea „Mali genije“ kao i učenici „Studija Pčelica D.“

Učenici u obilasku Parka prirode „Ponjavica“

Projekat „Flora i fauna Grada Pančeva“ se realizuje uz podršku grada Pančevo – Sekreterijata za zaštitu životne sredine.
Za sadržaj priloga i članaka odgovornost isključivo snosi Udruženje građana „Malin“ i redakcija portala “Ecofeminizam”. Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno sta
vove lokalne samouprave Pančeva.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %