Feminizam

Završena Digitalna feministička škola

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Prvi semestar Druge Digitalne feminističke škole se završio. Polaznici i polaznice uživaju u letnjem raspustu. Druga Digitalna feministička škola je zamišljena i realizovana kao dvosemestralni obrazovni program koji pruža osnovne uvide o istoriji pokreta za ženska prava. Zatim, feminističkim teorijama, i drugim povezanim društvenim i političkim pitanjima. Pored teorijskih znanja, cilj DFŠ je i da podstakne i praktične veštine bezbednog korišćenja modernih tehnologija, mentorsku pomoć u pisanju različitih žanrova, kao i osnovne veštine komunikacije.

Digitalna feministička škola u okviru prvog semestra, polaznice/ci su imali priliku da nauče neke od osnova feminističke teorije. Da se poznaju sa feminističkim pokretom na ovim prostorima ali i šire. Zatim, da usvoje znanja o položaju marginalizovanih grupa. Pored toga, učestvovali su u radionicama različitih tema – od debatnog kluba, preko feminističke analize popularne kulture pa sve do osnova digitalne bezbednosti.

U drugom semestru, polaznici će imati predavanja o različitim temama važnim za feminističku teoriju i praksu. Biće i zanimljivih radionica. Na kraju drugog semestra, umesto završnog rada, polaznice/ci će pripremiti feminističke fanzine koje su napravili i čije objavljivanje je planirano za jesen 2021. godine.

„Prvi semestar Druge DFŠ je bio zanimljiv i intenzivan proces usvajanja znanja primene kritičke feminističke analize sveta oko nas. Kroz planiranje i realizaciju nekoliko inicijativa. Kao i i građenja feminističke mreže u regionu ali i šire“, navodi se na sajtu za Ženske studije.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %