„Feministička medijska kultura: proizvodnja roda”
Feminizam

Modul: „Feministička medijska kultura: proizvodnja roda”

0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

„Feministička medijska kultura: proizvodnja roda” naziv je dvodnevnog modula. Organizator je Centar za ženske studije i  BeFem, feministički kulturni centar.

Tokom vikenda, 27. i 28. marta preko zooma, polaznice/ci će imati priliku da čuju šest predavanja u okviru modula: „Feministička medijska kultura: proizvodnja roda”. Upoznaće sa problemima različitih medijskih praksi koje se bave proizvodnjom i reprezentacijom rodnih identiteta, kao i medijskom konstrukcijom socijalne stvarnosti.

Prijave traju do 15. marta.

Potrebno je da se zainteresovani polaznici/ce pošalju kratko motivaciono pimo na mejl adresu feministicko.obrazovanje@gmail.com.

Program je besplatan i otvoren za sve koje/koji govore naš jezik. Drugim rečima, ohrabrujemo prijave svih aktivistkinja, studentkinja i teoretičarki koje govore naš jezik, bez obzira gde žive.

Od 2014.godine problematizuju se različite medijske prakse

Od 2014. godine BeFem u saradnji sa Centrom za ženske studije iz Beograda organizuje kurs „Feministička medijska kultura: proizvodnja roda”. U toku jednog semestra predavačice i polaznice i polaznici programa problematizuju različite medijske prakse. Bave proizvodnjom i reprezentacijom rodnih identiteta, kao i medijskom konstrukcijom socijalne stvarnosti.

Na temu Feministička medijska kultura održana su predavanja proteklih godina su: „Žena kao Drugi: reprezentacijske prakse u medijskom diskursu savremene Srbije”. „Rod i medijska kulture” (Jelisaveta Blagojević), „Mir, mir, mir, niko nije queer: reprezentacije ne-heteroseksualnih praksi u jugoslovenskom i postjugoslovenskom filmu”.

„Televizija, reprezentacija i rod”, „Rijaliti programi, kritičko čitanje i medijska pismenost“„Medijski portret manjinskih identiteta: slučaj Srbija”, „Krv, suze i znoj žena u kantri muzici: (pop) kultura i reprezentacija”. „Miss representation: žene u javnom (medijskom) prostoru”), „Politike reprezentacije žena u politici: slučaj Bosna i Hercegovina“), „Međunarodna politika, mediji i ljudska/ženska/LGBT prava

Sve predavačice kursa su angažovane u medijskoj sferi (teoretičarke medija, medijske aktivistkinje, novinarke).

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %