Ekologija

Akcija čišćenja savskog šetališta

0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, prisustvovala je akciji čišćenja savskog šetališta, oko starog železničkog mosta.

Ministarka je ukazala da na tom delu savskog priobalja godinama unazad postoji problem s divljom vegetacijom i mini deponijama. To je i glavni razlog što ceo prostor izgleda zapušteno, a otpad neretko završi u reci.

“Ovo je prirodan nastavak raščićavanja prostora pored reke, koje je započeto uređenjem dela šetališta u okviru Beograda na vodi. Danas se mi njime ponosimo i u kojem uživaju kako građani naše prestonice, tako i gosti Beograda. Želja nam je da ceo ovaj potez duž Save bude uređen i da posluži kao primer za ostale gradove u Srbiji. Cilj je  da  počnemo na drugačiji način da se odnosimo prema rečnim obalama i samim rekama”, rekla je Irena Vujović.

Čišćenje savskog šetališta.

Vujović dalje objašnjava da u  fokusu resornog ministarstva, ove godine biti rešavanje problema s divljim deponijama širom Srbije. Glavni partneri u ovom poslu su lokalne samouprave, ali i građani.

“Podizanje svesti da moramo da brinemo o svom gradu, rekama i sredini u kojoj živimo doprineće da se svest o ekologiji polako ali sigurno menja u celoj zemlji. Ova akcija je samo jedan mali korak ka našem krajnjem cilju, zdravijem i uređenijem Beogradu i Srbiji”,  rekla je Vujović.

Uklanjanje divljih deponija i vegetacije.

Akcij u čišćenja realizuju JKP „Zelenilo-Beograd“ i „Gradska čistoća“. Akcija podrazumeva raščišćavanje podrasta i divlje vegetacije, uklanjanje drvnog otpada, divljih deponija i komunalnog otpada sa tog dela šetališta.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %