Feminizam

Janković: Mediji treba da izveštavaju bez diskriminatornih stavova i vređanja

0 0
Read Time:37 Second

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković osuđuje seksističke uvrede i omalovažavanja kojima su u pojedinim medijima izložene političarke.  Poslednji slučajevi su napisi i tekstovi u lokalnim medijima na račun narodne poslanice Marinike Tepić i  potpredsednice DS-a Dragane Rakić koje su i ranije bile meta medija u sredinama u kojima žive.

Obaveza svih medija je da izveštavaju bez diskriminatornih stavova i vređanja, ističe poverenica i podseća da su žene na političkoj sceni Srbije gotovo redovno izložene mizoginim, šovinističkim i uvredlјivim sadržajima.

Poverenica naglašava da javni govor ne sme da sadrži ovakve poruke, zbog čega još jednom upozorava medije da su dužni da poštuju profesionalne i etičke standarde izveštavanja, uz napomenu da isti zakoni i propisi važe i za medije na lokalnom nivou.

izvor: ravnopravnost.gov.rs

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %