Feminizam

Jurić: Prioritet zaštita devojčica i na internetu

0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

Fondacija “Tijana Jurić” potpisala je danas sporazum o saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, s ciljem da sledeće godine među prioritetima bude zaštita devojčica, u neposrednom životu, ali i na internetu, navodi na portalu Fondacije.

Ne možemo govoriti o rodnoj ravnopravnosti i pravima žena, ako se ne obrati više pažnje na devojčice i njihovu zaštitu i bezbednost. Ovim memorandumom o saradnji Koordinacionog tela i Fondacije imamo bazu za sve što ćemo ubuduće raditi zajedno. Ako želimo da se naše društvo razvija pravilno, moramo mnogo veću pažnju da posvetimo devojčicama, da budu bolje edukovanem sigurnije i zaštićenije – izjavila je predsednica Koordinacionog tela Zorana Mihajlović.

Igor Jurić je rekao da je nemar prema ženskoj deci uočio tek kada se fondaciji javilo oko stotinu žena koje su kao male bile žrtve seksualnog zlostavljanja, a nikome pre nisu se usudile to da ispričaju.

Iskustva Fondacije suočila su nas sa istinom, a to je da su devojčice mnogo ugroženije, i u realnosti i na internetu. Da bismo zaštitili njih i kao žene i kao devojčice, na vreme ih treba ohrabriti i edukavoati. One s jedne strane, ne umeju da prepoznaju kada se seksualno zlostavljanje desi, a potom nemaju hrabrosti da se nekome povere i zatraže zaštitu. Zato mi je izuzetno drago što je ova tema prepoznata kao važna i što smo dobili podršku – rekao je Igor Jurić, nakon potpisivanja sporazuma.

Zaključak sastanka je da će Koordinaciono telo biti podrška Fondaciji “Tijana Jurić”, ali da će uključiti i međunarodne partnere koji se bave ovim temama.

izvor: Fondacija Tijana Jurić

Foto: Vlada Republike Srbije 

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %