Pon. sep 26th, 2022

Svi zainteresovani mogu da predstave svoju zelenu ideju na međunarodnoj konferenciji Green Economy Congress, koja će ove godine biti održana od 1. do 3. novembra 2018. godine u Beogradu, pod sloganom „Shaping Synergies Into a Circular Society“. U tri dana konferencije Green Economy Congress, učesnici će imati priliku da čuju neke od lidera u ekonomiji, preduzetništvu, inovacijama i nauci, zaštiti životne sredine. Cilj organizatora nije samo podizanje svesti o zelenim temama, već i izgradnja održive zajednice koja će omogućiti brži razvoj zelenih inicijativa na međunarodnom nivou.

U okviru prva dva dana konferencije biće organizovana predavanja i panel diskusije u Privrednoj komori Beograda.

Treći dan Green Economy Congress, koji se organizuje u saradnji sa Privrednom komorom mladih i Geografskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, pod nazivom Entrepreneurial Stories (Preduzetničke price), biće organizovan u formi interaktivne diskusije sa start up preduzećima i organizacijama koje imaju inicijative iz oblasti zelene i cirkularne ekonomije. Svaki start- up će imati 10 minuta da se predstavi, i nakon prezentacija učestvovati u diskusiji sa učesnicima Green Economy Congress.

Organizatori konferencije su udruženja U mreži i Grupa za analizu i kreiranje javnih politika uz podršku Evropske Zelene fondacije, Privredne komore Srbije, Privredne komore mladih i Geografskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Više informacija možete pronaći na sajtu www.greeneconomycongress.com 

By Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.