Ekologija

Drugi Green Economy Congress od 1. do 3. novembra u Beogradu

0 0
Read Time:1 Minute, 40 Second

Međunarodna konferencija Green Economy Congress ove godine biće održana od 1. do 3. novembra u Beogradu, pod sloganom „Shaping Synergies into a Circular Society“. U tri dana konferencije Green Economy Congress, učesnici će imati priliku da čuju neke od lidera u ekonomiji, preduzetništvu, inovacijama i nauci, zaštiti životne sredine. Cilj organizatora nije samo podizanje svesti o zelenim temama, već i izgradnja održive zajednice koja će omogućiti brži razvoj zelenih inicijativa na međunarodnom nivou.

Žaklina Živković, iz Centra za održivi razvoj Grupe za analize i kreiranja javnih politika kaže da zelenu ekonomiju posmatraju kao jedan od najprogresivnijih globalnih koncepata jer generiše razvoj i poštuje regionalni i globalni ekosistem, rezultira poboljšanjem životnog standarda i društvene jednakosti, a značajno smanjuje rizike za životnu sredinu.

Projekti u oblasti zelene ekonomije predstavljaju razvojnu šansu za Srbiju i region. Tokom konferencije, učesnici će imati priliku da čuju odlične predavače i paneliste iz domena cirkularne ekonomije, kao i da učestvuju u speed dating-u sa start up kompanijama priređenim u sklopu kongresa. Misija Green Economy Congress-a je stvaranje globalne mreže koja će omogućiti razvoj zelenih inicijativa na međunarodnom nivou, objasnila je Žaklina Živković.

Konferencija je otvorena za studente, koji tek razvijaju svoje interesovanje za modele zelene ekonomije, kao i za profesionalce i aktiviste.

Kongres takođe predviđa prostor za prezentacije učesnika, i ako imate neki projekat ili inicijativu koju želite da predstavite ovo je konferencija za vas, zaključuje naša sagovornica.

Organizatori Green Economy Congress-a su udruženja “U mreži” i “Grupa za analizu i kreiranje javnih politika”, organizacije iz Republike Srbije koje od 2012. rade na umrežavanju, razvoju javne politike, podršci i zagovaranju primene principa održivog razvoja u svim sferama – za razvoj zelene ekonomije i lokalnog preduzetništva, zaštite životne sredine, klimatskih promena, ljudskih prava i rodne ravnopravnosti, medijskih prava i sloboda.

Prijave za učesnike su u toku putem linka https://www.greeneconomycongress.com/apply-now/

Više informacija možete dobiti i na sajtu kongresa: www.greeneconomycongress.com

Pitanja u vezi kongresa i više informacija možete dobiti putem e-maila: office@greeneconomycongress.com

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %