Ekologija

Violeta Jovanov Peštanac jedna od dobitnica nagrade „SELENČA ORGANIC“

0 0
Read Time:1 Minute, 55 Second

Glavna i odgovorna urednica portala Zeleni minuti, Violeta Jovanov Peštanac jedna je od dobitnica nagrade koju dodeljuje Centar za organsku proizvodnju Selenča (COPS). Svečana dodela nagrada planirana je  28. septembra 2018. godine na 12. Forumu o organskoj proizvodnji u Selenči.

Najgrađen je tekst: http://www.zeleniminuti.rs/eko-turizam/item/1024-gde-su-potencijali-za-razvoj-organske-proizvodnje-u-srbiji

Drugi put se dodeljuje  novinarska nagrada „SELENČA ORGANIC“ za najbolje radove objavljene u štampanim, elektronskim i internet medijima (novinski prilog, radijski, televizijski i internet prilog), od nacionalnog, regionalnog i lokalnog značaja.

 

Na konkurs koji je bio otvoren do 17.9.2017. godine stigla su 44 medijska priloga u sve četiri kategorije.

Na konkurs koji je bio otvoren do 17.9.2018. godine stigla su 44 medijska priloga u sve četiri kategorije. Žiri, kojeg su činili predsednik COPS-a Jozef Gašparovski (predsednik žirija), autorka konkursa i novinarka Mirjana Damjanović Vučković i prošlogodišnja laureatkinja, novinarka lista “Poljoprivrednik” Aleksandra Milić, odlučio je da nagrade za najbolje medijske priloge dodeli sledećim novinarima:

Za najbolji prilog u oblasti eletronskih medija – TV prilog – dodeljuju se tri ravnopravne nagrade:

-Milošu B. Pajiću, AgroTV Srbija, emisija “Može bolje” za prilog “Organska proizvodnja ratarskih kultura”;

-Slaviši Dabižljeviću, Novosadska TV, emisija “Otkos”, za prilog “Sedam organskih musketara iz Pivnica”;

-Sonji Balaban, RTV, emisija “Agromozaik”, za prilog “Biobašta, sklad čoveka i prirode”.

 

Za najbolji prilog u oblasti internet medija:

 

– Violeta Jovanov Peštanac, Ekološki veb portal “Zeleni minuti”, za prilog “Gde su potencijali za razvoj organske proizvodnje u Srbiji”.

 

U konkurenciji radijskih i priloga u oblasti štampanih medija nema nagrađenih.

Najbolji novinari će uz pakete organskih proizvoda kao nagradu dobiti jedno od studijskih putovanja u organizaciji Centra za organsku proizvodnju Selenča.

Uz nagrade za najbolje priloge u oblasti elektronskih i internet medija, COPS će na 12. Forumu organske proizvodnje uručiti i zahvalnice novinarima i redakcijama koje u svom svakodnevnom radu nastoje da afirmišu organsku proizvodnju u Srbiji.

Zahvalnice za saradnju sa COPS-om i promovisanje organske proizvodnje u medijima, uz uvažavanje visokih standarda novinarske profesije, dobiće:

– urednik fotografije u listu „Poljoprivrednik“ Goran Mulić

– novinar i član Odbora za selo SANU Branislav Gulan-portal Autonomija Nezavisnog društva novinara Vojvodine

– novinarka i urednica portala “Poljosfera” Aleksandra Mihajlović

– novinarka i urednica portala “Domaćinska kuća” Svetlana Kovačević.

 

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %