Ekologija

Nacionalni parkovi Crne Gore dobili mobilnu aplikaciju i logo

0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Goreorganizovalo je nedavno svečanu promociju mobilne aplikacije i novog sajta Nacionalnih parkova Crne Gore  ispred Centra za posetioce nacionalnih parkova Crne Gore, na Vranjini.

Direktor JPNPCG Elvir Klica, istakao je da je motiv okupljanja predstavljanje Android aplikacije Nacionalnih parkova Crne Gore, koja je nastala sa ciljem pružanja kvalitetnije usluge i boljeg doživljaja svima koji planiraju da posete Nacionalne parkove.

Odlučili smo da predstavimo aplikaciju kao vid novog, savremenog, inovativnog i interaktivnog vizuelnog prikaza svih destinacija značajnih za posetioce. Aplikacija je dizajnirana prvenstveno za promociju crnogorskih nacionalnih parkovaprirode, kulture, turizma, pa čak i gastronomske ponude sa područja parkova”, istakao je Elvir Klica.

Mobilna aplikacija i sajt su svojevrsni digitalni vodič kroz zaštićena prirodna područja Crne Gore kroz svih pet nacionalnih parkova. Aplikacija je dostupna na Google play prodavnici pod nazivom Nacionalni parkovi Crne Gore, dok je sajtu moguće pristupiti putem veb adrese www.nparkovi.me.

Uporedo sa aplikacijom, predstavljen je i novi web sajt, sa potpuno drugačijim dizajnom, koji je sada prilagođen svim uređajima i omogućuje da na vrlo jednostavan način pristupite svim informacijama od značaja.

Predstavljen je i novi logo JPNPCG, kao i novi logo za svaki ponaosob nacionalni park, koji su izrađeni uz podršku UNDP-a.

Logo JPNPCG ima oblik stabla čiju krošnju čini pet kamenih cvjetova u nepravilnoj organskoj formi kamena koji je dominantan prirodni materijal našeg podneblja. Njihov kružni raspored ukazuje na jedinstvo i funkcionalnost.

Aplikaciju možete preuzeti sa Google Play Store ili ovde.

Milisav Pajević

izvor: energetskiportal

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %